fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Alpego TL50-klepelmaaier verkrijgbaar in Nederland

De Italiaanse machinefabrikant Alpego heeft zijn TL-klepelmaaierserie vorig najaar uitgebreid met de TL50. De klepelmaaier is nu te koop in Nederland. - Foto's: Alpego

De Italiaanse machinefabrikant Alpego berichtte vorig najaar dat hij zijn productlijn TL-klepelmaaiers heeft uitgebreid met de TL50-klepelmaaier. De Alpego TL50-klepelmaaier is nu te koop in Nederland.

Naast de TL31 en TL33 brengt machinefabrikant Alpego de TL50-klepelmaaier op de markt. Deze Alpegro TL 50 is verkrijgbaar met een werkbreedte van 2,00, 2,20, 2,40 of 2,60 meter. De klepelmaaier is geschikt voor trekkers met een maximaal vermogen van 220 pk.

Dubbele groothoek-aftakas

De aandrijfkast van deze TL50 is uitgevoerd met een dubbele groothoek-aftakas. Zo komt de klepelmaaier zijdelings van de trekker te hangen. Dan werk je onder scherpe hoeken en heb je een dubbele groothoek-aftakas nodig.

Lees verder onder de foto

De TL50-klepelmaaier kan in een hoek van 90 graden werken of in een hoek van 65 graden naar beneden.

De TL50-klepelmaaier kan in een hoek van 90 graden werken of in een hoek van 65 graden naar beneden.

Rotor met diameter van 194 mm

Verder is de maaier voorzien van een nieuwe rotor met een diameter van 194 mm. Deze rotor is voorzien van verzwaarde hamerklepels. De klepelmaaier kan recht omhoog klappen, zodat deze in een haakse hoek van 90 graden komt te staan. Daarnaast kan de klepelmaaier 65 graden naar beneden klappen voor het klepelen van bermen of slootkanten.

De TL50-klepelmaaier is voorzien van regelventielen. Daarmee is de snelheid van de cilinder in te instellen.

Lees verder onder de foto

De Alpegro TL 50-klepelmaaier is uitgevoerd met een nieuwe rotor met een diameter van 194 mm en voorzien van verzwaarde hamerklepels.

De Alpegro TL 50-klepelmaaier is uitgevoerd met een nieuwe rotor met een diameter van 194 mm en voorzien van verzwaarde hamerklepels.

Zwaarder frame

Doordat de TL50 uitgevoerd is met een zwaarder frame dan de TL33 heeft de maaier ook een hoger eigen gewicht. Afhankelijk van de werkbreedte varieert het gewicht varieert van 1.165 tot 1.280 kg. De versnellingsbak zit in een achterwaartse positie. Het beveiligingssysteem is uitgerust met drie veren. De TL 31/33 heeft twee veren.

De TL50-klepelmaaier is per direct leverbaar. De vanafprijs bedraagt € 16.300.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Meer vraag naar armmaaiers in driepunt: een marktoverzicht

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

McConnel bouwt elektrische bermmaaier met afstandsbediening

McConnel heeft een volledig elektrische bermmaaier gebouwd. De Robocut S300E is te besturen met afstandsbediening.
Afbeelding artikel

Meer vraag naar armmaaiers in driepunt: een marktoverzicht

TREKKER richt zich in het marktoverzicht op armmaaiers in de driepunt met een horizontale reikwijdte tussen 5 en 6,50 meter.
Afbeelding artikel

Alternatieve energiebron voor dieselmotor in trekker: hoe bevalt dat?

TREKKER spreekt gebruikers die ervaring opdoen met trekkers waaraan geen of weinig diesel meer te pas komt.
Beheer
WP Admin