fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CNH werkt aan autonome ombouwkits voor New Holland-trekkers

De autonome ombouwkit van Bluewhite is bedoeld voor bestaande New Holland-trekkers. De kit belooft forse besparingen voor boeren en loonwerkers. – Foto: CNH Industrial

CNH Industrial, het moederbedrijf van New Holland, werkt samen met de Israëlische start-up Bluewhite aan autonome ombouwkits voor New Holland-trekkers in de Verenigde Staten. Met deze ombouwkit voldoet een oudere trekker aan moderne (duurzaamheid) eisen en kan de machine weer lange tijd mee, aldus CNH. De fabrikant zegt dat boeren en loonwerkers hiermee de operationele kosten met 85% kunnen verlagen, een aanzienlijke besparing.

Bluewhite is gespecialiseerd in het wijzigen van gewone trekkers in autonome. Daarvoor maakt het onder meer gebruik van Lidar en AI om de trekker taken als zaaien, spuiten, maaien en oogsten autonoom te laten uitvoeren. De technologie is vooral geschikt voor het werken in boomgaarden, wijngaarden en andere speciale gewassen. Autonome trekkers helpen boeren bij het efficiënter beheren van gegevens, verhogen gewasopbrengsten en verminderen arbeidskosten.

De ombouwkit is bedoeld voor bestaande New Holland-trekkers. Het belooft aanzienlijke besparingen voor boeren en loonwerkers. Een regulier autonoom systeem kost gemiddeld €45.000. De kosten voor de ombouwkits zullen aanzienlijk lager liggen.

Werken aan ‘volledig verbonden boerderij’

Zo’n 20 Amerikaanse telers, goed voor ruim 60.000 hectare in de Verenigde Staten, maken al gebruik de autonome ombouwkit, aldus CNH.

Luke Hemphill, CEO partnerships van Bluewhite, benadrukt de unieke capaciteiten van het Lidar-systeem, dat realtime aanpassingen voor verschillende gewassen mogelijk maakt. “De toekomst van de landbouw is een volledig verbonden boerderij waar alles, van planten tot oogsten, op afstand wordt uitgevoerd. Daardoor bespaar je als boer tijd en geld,” concludeert Hemphill.

Auteur: Ed Asscheman

Lees ook: Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

TREKKER test Finse Valtra Q285; dit zeggen gebruikers

Voor wie een trekker zoekt in de klasse van 250 tot 300 pk, levert Valtra de Q285. TREKKER test de...
Afbeelding artikel

BEURSPRIMEUR | Mechan onthult elektrische MF-trekker op ATH

Mechan presenteert binnenkort op vakbeurs ATH een elektrische MF-trekker, die enigszins lijkt op een compacte trekker uit de MF 1700-serie.
Afbeelding artikel

Kramp levert draadloze Twin-ledzwaailampen met instelbare flitspatronen

Onderdelenleverancier Kramp brengt de draadloze Twin-ledzwaailampen op de markt die synchroon of om-en-om kunnen knipperen.
Beheer
WP Admin