fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Machinefabrikant Case IH toonde onlangs op vakbeurs Agrishow in Brazilië zijn eerste spuitdrones: de Vtol. De Vtol-spuitdrones zijn waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar beschikbaar op de Braziliaanse markt in twee modellen: 30 liter en 70 liter. - Foto's: Daniel Azevedo

Machinefabrikant Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrone in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de drones, genaamd Vtol, eerst via zijn dealers in Brazilië distribueren. De prijs van de Vtol-spuitdrones gaat Case IH pas bekendmaken bij de officiële introductie.

De Vtol-spuitdrone is waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar beschikbaar op de Braziliaanse markt, meldt Case IH. De fabrikant wil de distributie van de drones snel uitbreiden naar de rest van Latijns-Amerika en Oceanië, gebieden met een grote vraag naar deze drones.

Spuitdrone aanvulling op spuitmachine

Voor met name kleine en middelgrote boeren is de Vtol een aanvulling op de al bestaande zelfrijdende spuitmachines, aldus Case IH. De drone kan zelfs als vervanger daarvan dienen in bepaalde situaties, vindt de fabrikant. Denk aan gebruik van de drone na regen om vastlopen van de spuitmachine/trekker te voorkomen. In een dergelijke situatie voorkom je met een drone ook het platrijden van gewassen en bodemverdichting.

Voor kleine en middelgrote boeren is de Vtol een aanvulling op de al bestaande spuitmachines, aldus Case IH. De spuitdrone kan als vervanger van de spuitmachine dienen na regen. Zo voorkom je het vastlopen van de spuitmachine/trekker, platrijden van gewassen en bodemverdichting.

Voor kleine en middelgrote boeren is de Vtol een aanvulling op de al bestaande spuitmachines, aldus Case IH. De spuitdrone kan als vervanger van de spuitmachine dienen na regen. Zo voorkom je het vastlopen van de spuitmachine/trekker, platrijden van gewassen en bodemverdichting.

Preciezer spuiten op kleine percelen

Volgens de fabrikant is de gelijkmatige druppelverdeling van gewasbeschermingsmiddelen op de bladeren van de gewassen te danken aan de beweging van de propellers van de drone. Nog een voordeel volgens Case IH is dat de drone preciezer spuit op kleinere percelen vergeleken met de lange spuitarmen van een zelfrijdende spuitmachine.

Ook beschikt de drone over een autonoom vluchtplan. Bovendien is er maar een medewerker nodig voor het monitoren van de Vtol, het wisselen van de batterij en het bijvullen van middelen.

Auteur: Daniel Azevedo

Lees ook: Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Primeur: Andela Electro Weeder is marktrijp

We hebben weer een primeur! De onkruidelektrocuteerder van Andela Techniek & Innovatie in Nagele (Fl.) is na drie jaar testen rijp...
Afbeelding artikel

Amerikaanse Monarch Tractor wil Europese markt veroveren

Het Amerikaanse Monarch Tractor, pionier op het gebied van zelfrijdende elektrische trekkers, haalt €122 miljoen op bij Belgische investeerders.
Afbeelding artikel

Is veldrobot Farmdroid het aanschaffen waard?

Hoe zit het met de terugverdientijd van de Farmdroid? In de cichoreiteelt wordt het verdienmodel mede bepaald door de premie van...
Beheer
WP Admin