fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Blog | ‘Volop bestaansrecht voor kleinere trekkerfabrikant’

“Er is altijd ruimte op de markt voor kleinere trekkerfabrikanten, als die inspringen op een markt waarop grote fabrikanten geen zicht of vat hebben”, schrijft TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum in zijn blog. - Foto: Lindner / Bas van Hattum

Op woensdag 19 juni presenteerde David Lindner, CEO en eigenaar van de gelijknamige Oostenrijkse trekkerfabrikant, zijn nieuwe trekker aan de Tractor of the Year-jury: de Lintrac 70. Voordat-ie dat deed, leidde hij eerst doeltreffend zijn presentatie in met een stukje Oostenrijkse voorgeschiedenis.

Zo laat David Lindner aan de jury van Tractor of the Year zien dat in 2019 de vier grootmachten – CNHi, Agco, SDF en John Deere – een gezamenlijk marktaandeel hadden van 81%. Vervolgens toont hij trots dat zijn bedrijf dat jaar een marktaandeel had van 11%. Dat is meer dan het gemiddelde van de negen merken van die grootmachten. Dit succes, zo verklaart Lindner, zou hem erin zitten dat de machinefabrikant zich richt op de klantgroepen die de grootmachten links laten liggen.

Hypermoderne Lintrac-trekker kenmerkt pure eenvoud

Even terug naar die Lintrac 70. Dit is een trekker met onderhuids een hypermoderne cvt van ZF, maar in de cabine tref je vooral robuuste en eenvoudige hendels en knoppen aan. De trekker is zo eenvoudig dat zelfs opa en de buurjongen er zo mee wegrijden.

Lindner hoopt met deze trekker in te spelen op de vraag naar trekkers met een ultra-eenvoudige bediening in combinatie met een traploze bak. Want dat laatste is wel zo handig in de Oostenrijkse bergen.

Ruimte laten voor kleinere trekkerfabrikant

Er is altijd ruimte op de markt voor kleinere trekkerfabrikanten, als die inspringen op een markt waarop grote fabrikanten geen zicht of vat hebben. Laten we de gedachte van Lindner vooral koesteren. Laten we hopen dat kleine trekkerfabrikanten nog maar lang mogen bestaan en de gaten opvullen die de grote jongens laten liggen. Want niks is zo leuk als een gezond tegengeluid en een goed idee.

Auteur: Bas van Hattum

Lees Lindner-trekkertests op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Update en nieuw uiterlijk voor Case IH Farmall C-serie

De Farmall C-serie van Case IH krijgt een nieuw uiterlijk. Ook passen er nu hogere achterbanden onder de trekker (tot maat...
Afbeelding artikel

Fabrikanten landbouwmachines in flinke dip

Fabrikanten van landbouwmachines zien de orderintake in 2024 flink teruglopen. Gemiddeld hebben ze 30% minder orders dan in 2023.
Afbeelding artikel

Mitas investeert €40 miljoen in bandenfabriek Tsjechië

Bandenfabrikant Mitas heeft €40 miljoen besteed aan de verdere automatisering van de productie van landbouwbanden.
Beheer
WP Admin