fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere presenteert binnenkort een vernieuwde 6M-serie. Ondertussen komt er al wel informatie naar buiten. Foto: www.tractorum.it.

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in Engeland. De vernieuwde serie gaat tot maximaal 281 pk.

John Deere vernieuwt de 6M-serie en toont nog voordat de trekkerserie officieel geïntroduceerd is een eerste model op graan- en machinebeurs Cereals in Engeland. Op die beurs in Hertfordshire is een 6M 185 te zien. Officiële gegevens vanuit John Deere ontbreken nog, maar op het internet circuleert al veel informatie.

Straks tot 281 pk

John Deere breidt de serie fors uit. De 6M-serie omvat straks 17 modellen. Het gaat om zeven viercilindermodellen van 105 tot 165 pk (of met boost: 120 tot 177 pk), en er zijn tien zescilindermodellen. Het nieuwe topmodel, de 6M 250, levert maximaal 275 pk en met boost is dat 281 pk. De serie is opgebouwd uit vijf verschillend framelengtes, die overeenkomt met de huidige 6R-reeks.

De serie bestaat uit 17 modellen van 105 tot 275 pk (of met boost: 120 tot 281 pk).
De serie bestaat uit 17 modellen van 105 tot 275 pk (of met boost: 120 tot 281 pk).

Met CVT en 50 km/u

Naar verluidt zijn alle modellen uit de 6M serie straks leverbaar met een traploze AutoPowr-transmissie en met een topsnelheid van 50 km/u, en dat is nieuw voor de 6M-serie. Andere transmissieopties zouden de PowrQuad-, AutoQuad- en CommandQuad-transmissies zijn.

Update van uiterlijk

John Deere voorziet de 6M-serie straks dus ook van dezelfde uitstraling als de in 2021 geupdate 6R-serie. Ook het cabinedak kreeg een update, evenals een dashboard in de A-stijl, en het zou mogelijk zijn om de trekker uit te laten rusten met een G5-beeldscherm.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome Fendt 716 werkt zonder constante supervisie

Loonwerker en akkerbouwer Brian Salomé in IJzendijke (Zld.) trapte onlangs de NPPL-praktijktest 2024 af met een autonoom werkende Fendt 716.
Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Beheer
WP Admin