fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Machinebouwer Tjalma is failliet

Volgens het faillissementdossier heeft de rechtbank in Noord-Nederland het bedrijf Tjalma failliet verklaard. Tjalma fabriceerde onder andere sleepslangbemesters, mestpompen en haspels voor sleepslangen. - Foto: Peter Roek (archief)

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma is failliet. De merknaam Tjalma is vooral bekend van de mesttechniek.

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma, met vestigingen in Drachten (Fr.) en Oldekerk (Fr.), is failliet. Volgens het faillissementsdossier heeft de rechtbank in Noord-Nederland het bedrijf op 19 juni failliet verklaard. Volgens het regionale dagblad Leeuwarder Courant heeft het bedrijf een schuld van €4 miljoen. Er zouden 23 banen op de tocht staan.

Tjalma bekend van sleepslangtechniek

De merknaam Tjalma is vooral bekend vanwege de bouw van bemesters, mestpompen en slangenhaspels voor het sleepslangen. In 2004 is het bedrijf hiermee gestart. Naast machines voor de mesttechniek, bouwde Tjalma ook achterladers, kappenspuiten en platte wagens met hydraulische hekken. Daarnaast importeerde Tjalma machines van verschillende buitenlandse merken, zoals Agrometer, Regent en Göweil. Het bedrijf is niet bereikbaar voor commentaar. De website is offline.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: LMB Veldman neemt dealerschap Massey Ferguson over van S. Tjalma

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin