fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Robots en slimme wieders op Future Farming & Food Experience 2024

Bezoekers op Future Farming & Food Experience 2023. Ook dit jaar biedt het evenement – op 30 mei op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad – machinedemo's en vraag-maar-raaksessies gericht op moderne en duurzame landbouw. - Fpto: Mark Pasveer

Innovatie en technologische vooruitgang zijn voor de landbouwsector een realiteit die nu al is te zien op de Future Farming & Food Experience 2024. Ook dit jaar biedt het evenement – op 30 mei op de Boerderij van de Toekomst in Lelystad – machinedemo’s en vraag-maar-raaksessies gericht op moderne en duurzame landbouw.

Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL), Boerderij van de Toekomst, praktijkcentrum ACRRES, Cosun-platform Groeikracht en bieteninstituut IRS organiseren de derde editie van Future Farming & Food Experience. Deze 2024-editie biedt vraag-maar-raaksessies, die net als vorige jaren boeiende discussies over actuele landbouwonderwerpen zullen opleveren.

Deskundigen laten in twaalf sessies een breed scala aan onderwerpen voorbijkomen: van het sluiten van de kringloop van nutriënten uit afvalwater tot de inzet van autonome landbouwmachines. Elk onderwerp belicht een aspect van de toekomst van de landbouw in Nederland.

Machinedemo’s: van drones tot autonome trekkers

Verder illustreren machinedemo’s de technologische vooruitgang in de landbouw. Van drones tot autonome trekkers die de akkers bewerken; de toekomst van de boerderij wordt gekenmerkt door precisie en efficiëntie. Data-analyse, precisiebemesting en productie van groene energie zijn slechts enkele aspecten die de moderne boer helpen om duurzamer en productiever te werken.

Robots en slimme wieders

Bedrijven die vooroplopen in deze technologische revolutie presenteren hun laatste innovaties. Abemec toont de Farmdroid-veldrobot. Homburg Holland demonstreert met de Ekobot het wieden van uien. Qlobel zaait met een drone. Ook databedrijven als VAA Data Works zijn aanwezig, naast bedrijven die actief zijn in de energietransitie, zoals Hager en Axiturn.

Met namen als Agurotech, Soiltech, Vantage, Agrometius en vele anderen die hun innovaties presenteren, is Future Farming & Food Experience 2024 een inspirerend evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de landbouw.

Auteur: Geert Hekkert

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AVR Connect haalt meer uit je pootmachine en rooier

De app AVR Connect levert opmerkelijke inzichten op, zowel voor akkerbouwers en loonwerkers als de fabrikant. Dit kun je ermee.
Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Beheer
WP Admin