fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Homburg Holland gaat Zweedse Ekobot verkopen in Nederland

Homburg Holland gaat de Zweedse wiedrobot Ekobot verkopen in Nederland. - Foto's: Mark Pasveer

Machineleverancier Homburg Holland in Stiens (Fr.) gaat in Nederland robots van Ekobot AB verkopen. De Zweedse fabrikant maakt robots voor mechanische onkruidbestrijding.

Homburg Holland heeft een distributieovereenkomst getekend met de Zweedse wiedrobotfabrikant Ekobot. De overeenkomst houdt in dat Homburg Holland zowel de marketing als verkoop voor Nederland gaat verzorgen evenals de oplevering, training en ondersteuning. Homburg Holland stelt als doel om in dit jaar tien Ekobot-systemen te verkopen en die voor groeiseizoen 2025 af te leveren.

Lees verder onder de video

Sensoren en robotarmen

De Ekobot is een autonoom rijdend voertuig dat met behulp van sensoren en bewegende armen onder de machine, onkruiden uit gewasrijen ‘tikt’. Daarnaast is de machine voorzien van schoffelelementen die in parallellogrammen hangen.

Naast bewegende armen met verwisselbare tools om onkruiden als het ware weg te tikken, beschikt de Ekobot over eigen schoffelelementen.

Naast bewegende armen met verwisselbare tools om onkruiden als het ware weg te tikken, beschikt de Ekobot over eigen schoffelelementen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Waarom investeert grote Australische akkerbouwer in LaserWeeder van €1,3 miljoen?

Door groeiende onkruiddruk en een tekort aan arbeidskrachten ontdekt het Australische Tripod Farmers de LaserWeeder van €1,3 miljoen.
Afbeelding artikel

Zo werkt je gps-systeem streeploos: 8 tips

Controlepunten nalopen zorgt dat een gps-systeem doet waarvoor het is bedoeld: nauwkeurig werken. TREKKER geeft je 8 tips.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Beheer
WP Admin