fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Homburg Holland gaat Zweedse Ekobot verkopen in Nederland

Homburg Holland gaat de Zweedse wiedrobot Ekobot verkopen in Nederland. - Foto's: Mark Pasveer

Machineleverancier Homburg Holland in Stiens (Fr.) gaat in Nederland robots van Ekobot AB verkopen. De Zweedse fabrikant maakt robots voor mechanische onkruidbestrijding.

Homburg Holland heeft een distributieovereenkomst getekend met de Zweedse wiedrobotfabrikant Ekobot. De overeenkomst houdt in dat Homburg Holland zowel de marketing als verkoop voor Nederland gaat verzorgen evenals de oplevering, training en ondersteuning. Homburg Holland stelt als doel om in dit jaar tien Ekobot-systemen te verkopen en die voor groeiseizoen 2025 af te leveren.

Lees verder onder de video

Sensoren en robotarmen

De Ekobot is een autonoom rijdend voertuig dat met behulp van sensoren en bewegende armen onder de machine, onkruiden uit gewasrijen ‘tikt’. Daarnaast is de machine voorzien van schoffelelementen die in parallellogrammen hangen.

Naast bewegende armen met verwisselbare tools om onkruiden als het ware weg te tikken, beschikt de Ekobot over eigen schoffelelementen.

Naast bewegende armen met verwisselbare tools om onkruiden als het ware weg te tikken, beschikt de Ekobot over eigen schoffelelementen.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Beheer
WP Admin