fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

CropVision ook beschikbaar voor melkveehouders

CropVision registreert naast activiteiten op grasland ook activiteiten voor voedergewassen als voederbieten en mais. Het programma maakt tevens een koppeling met RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).- Foto: AgroVision

AgrioVision uit Apeldoorn (Gld.) heeft het online programma CropVision uitgebreid met nieuwe functies. Daarmee kunnen melkveehouders voortaan de momenten dat hun grasland wordt beweid online registreren. Hetzelfde geldt voor het bemesten, zaaien, inkuilen of andere werkzaamheden op het grasland.

Melkveehouders kunnen via CropVision precies vastleggen wat er op welk perceel gebeurt. Denk daarbij aan het registreren van de momenten dat de koeien buiten in de wei lopen, maar ook aan taken als bemesting, grondbewerking, zaaien, onkruidbestrijding en inkuilen. Voor akkerbouwers, groentetelers en loonwerkers bestaat CropVision al wat langer.

Voordeel van het online registeren van deze gegevens is volgens AgroVision dat de melkveehouder meer inzicht krijgt in zijn bedrijfsvoering en graslandmanagement. In één overzicht heeft hij in beeld welke activiteiten er op zijn land zijn uitgevoerd.

Voedergewassen registreren

CropVision registreert niet alleen datgene wat er op het grasland gebeurt, maar ook activiteiten voor voedergewassen, zoals voederbieten en mais, aldus Saskia van Oirschot, marketing- en communicatiemedewerker van AgroVision. Het programma maakt daarnaast een koppeling met RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Alles wat de melkveehouder bij de overheid aan percelen heeft ingevuld, kan hij of zij via de koppeling inlezen. Je hoeft de percelen dus niet zelf in te tekenen.

Ook voor loonwerkers en adviseurs

Naast de melkveehouder hebben loonwerkers en adviseurs toegang tot CropVision. De melkveehouder moet hen hiervoor machtigen.

€430 per jaar

De melkveehouder kan na aanmelding starten met CropVision via computer en smartphone. De kosten voor het programma bedragen €430 per jaar. Op Grasdag 2024 op 20 juni in Dronten (Fl.) presenteert AgroVison online programma CropVision voor melkveehouders.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bijzonder: super grote zelfrijdende Sgariboldi-voermengwagen in Benelux

De zelfrijdende Sgariboldi-voermengwagen is 14 m lang en 3,87 m hoog. Deze afmetingen zijn uniek in Nederland. Bekijk de wagen op...
Afbeelding artikel

Wild signaleren tijdens maaien met drone-interface Claas/AgXeed

Claas en AgXeed hebben samen met thermal Drones een drone-interface voor autonoom maaien ontwikkeld. Een drone signaleert locaties van wild tijdens...
Afbeelding artikel

Video | 8 machineprimeurs aan het werk op Grasdag 2024

Maaien, schudden, harken, oprapen, persen, hakselen en bemesten op Grasdag 2024 in Dronten. Dit zijn de 8 machineprimeurs.
Beheer
WP Admin