Terug naar nieuwsoverzicht

CropVision Contractor vereenvoudigt vastleggen teeltwerkzaamheden loonwerkers

Een loonwerker bespuit spruiten met een veldspuit. Softwareleverancier AgroVision heeft CropVision Contractor speciaal ontwikkeld om spuitwerkzaamheden van een loonwerker online te registreren en inzichtelijk te maken voor telers. - Foto: Mark Pasveer

AgroVision heeft voor loonwerkers die werkzaamheden als spuiten verrichten voor akkerbouwers en tuinders, een speciale versie ontwikkeld van teeltprogramma CropVision: CropVision Contractor. Hiermee leggen loonwerkers eenvoudig hun werkzaamheden voor telers vast, aldus de softwareontwikkelaar.

CropVision Contractor is meteen zichtbaar voor loonwerkers en telers via smartphone, tablet of computer. Registratie is eenmalig. De teler heeft zo alle teeltregistraties compleet voor zijn certificering.

Toetsen wet- en regelgeving

De teeltregistraties worden daarnaast getoetst aan de huidige wet- en regelgeving. Zo wordt onder meer gekeken naar de wettelijke toelating van de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen. Mocht er een afwijking in hoeveelheden of in het type product worden geregistreerd, dan ontvangt de loonwerker een signaal. Deze werkwijze voorkomt de kans op eventuele fouten of miscommunicatie tussen teler en loonwerker. De teler weet direct wat er op zijn percelen gebeurt.

CropVision koppelen aan CropVision Contractor

Telers die hun teeltregistratie bijhouden in CropVision, kunnen deze informatie koppelen aan CropVision Contractor. Voor telers die liever niet zelf registreren, is de uitgeklede variant CropVision Start beschikbaar. De koppeling met de loonwerker wordt na toestemming van de teler gelegd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

CropVision Contractor is real time zichtbaar op smartphone, tablet of computer voor loonwerker en teler. De teler heeft zo al zijn teeltregistraties compleet ten behoeve van zijn certificering.

CropVision Contractor is real time zichtbaar op smartphone, tablet of computer voor loonwerker en teler. De teler heeft zo al zijn teeltregistraties compleet ten behoeve van zijn certificering. – Afbeelding: AgroVision

Overzicht voor teler en loonwerker

Na toestemming kan de samenwerking via de software plaatsvinden. De loonwerker zet zijn werkzaamheden in Contractor. Deze verschijnen automatisch bij de teler in CropVision. Andersom kan de teler ook taken aanmaken voor de loonwerker. Zo hebben beiden een duidelijk overzicht van de uitgevoerde en de geplande taken.

Voor € 500 kan de loonwerker starten met CropVision Contractor. Telers betalen lagere tarieven voor het werken met CropVision.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland
Afbeelding artikel

Yanmar start met verkoop autonome veldrobot YV01 in Frankrijk

Veldrobot YV01 van Yanmar weegt 1 ton. Bodemverdichting wordt daardoor tot een minimum beperkt, aldus de fabrikant.
Afbeelding artikel

Smart Spraying vanaf 2024 op Fendt Rogator-veldspuiten

Agco en Bosch BASF Smart Farming brengen hun Smart Spraying-technologie op Fendt Rogator-veldspuiten in 2024 op de markt.
Beheer
WP Admin