fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Chinese bandenmerk Linglong wil Europese landbouw in

De Chinese bandenfabrikant Linglong wil de Europese landbouw in en presenteert op vakbeurs The Tire Cologne van 4-6 juni in Keulen (D.) een aantal nieuwe banden die geschikt zijn voor landbouwvoertuigen. – Foto: Linglong

Bandenfabrikant Linglong uit China wil groeien in de Europese landbouw. In Nederland heeft de fabrikant al een importeur gevonden: Profile DBS in Oud-Beijerland (Z-H.). Nu nog een magazijn.

Bandenfabrikant Linglong behoort in China tot een van de drie grootste bandenfabrikanten, maar is in Europa nog geen belangrijke speler. Als het aan Jean Paul Spijker ligt, directeur verkoop en marketing van Linglong Specialty Tire Europe, gaat daarin verandering komen. Voorheen was Spijker directeur van bandenfabrikant Mitas-Trelleborg.

Linglong op Duitse bandenbeurs

Op bandenbeurs The Tire Cologne, van 4 tot 6 juni in Keulen (D.), presenteert de fabrikant zijn nieuwe bandenseries die geschikt zijn voor landbouwvoertuigen. Zo is de Linglong Spring Ultra Flex-band ontworpen voor maaidorsers. De Linglong FL300 flotation-band is bedoeld voor grote landbouwmachines en aanhangers en de Linglong R400-band voor minishovels en telescoopladers.

Banden 5 tot 15% goedkoper

Volgens Spijker zijn de banden van de Chinese fabrikant prijstechnisch interessant voor gebruikers in Nederland. Kwalitatief gezien kan de Linglong-band zich goed meten aan de grote bandenfabrikanten, zo stelt hij. Afhankelijk van de bandenmaat en fabrikant denkt Spijker dat de banden 5 tot 15% goedkoper zijn dan banden van gerenommeerde merken.

Profile DBS in Oud-Beijerland (Z-H.) is importeur van Linglong-banden.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

15 nieuwe VF-bandenmaten Alliance Agriflex+372

Bandenfabrikant Yokohama-ATG breidt zijn VF-bandenserie Alliance Agriflex+372 uit met 15 nieuwe maten.
Afbeelding artikel

Drie nieuwe maten Alliance-cultuurbanden Agriflex+ 363 VF

Bandenfabrikant Alliance levert drie nieuwe bandenmaten in de serie Agriflex+ 363 XT VF-cultuurbanden.
Afbeelding artikel

Alliance breidt matenpakket Agriflex+ 372 VF-banden uit

Alliance-importeur Zuid West Banden meldt dat het pakket van de Agriflex+ 372 VF-banden is uitgebreid met vijf nieuwe bandenmaten.
Beheer
WP Admin