Terug naar nieuwsoverzicht

Mitas introduceert twee nieuwe bandenmaten

De nieuwe bandenmaten 620/40R22,5 en 620/75R26 heeft bandenfabrikant Mitas speciaal ontworpen voor getrokken landbouwmachines, zoals balenpersen, strooiers, bandharken en opraapwagens. - Foto: Mitas

De Tsjechische bandenfabrikant Mitas, onderdeel van Trelleborg, lanceert twee nieuwe bandenmaten voor radiaalbandenserie Agriterra 02: de 620/40R22,5 en 620/75R26.

De nieuwe bandenmaten 620/40R22,5 en 620/75R26 heeft bandenfabrikant Mitas speciaal ontworpen voor getrokken landbouwmachines, zoals balenpersen, strooiers, bandharken en opraapwagens. Het Agriterra 02-profiel beschikt volgens de fabrikant over een uitstekend draagvermogen. Dankzij de grote voetafdruk heeft de band een verbeterde tractie, terwijl de slip wordt verminderd.

Goedgekeurd tot snelheid van 65 km/u

De banden zijn goedgekeurd voor een maximale snelheid van 65 km/u. Ze hebben een hoog laadvermogen. Volgens de fabrikant zijn de banden geschikt voor gebruik op de weg en offroad.

Met deze twee nieuwe bandenmaten omvat het huidige Agriterra-02-bandengamma veertien maten voor velgen van 22,5 tot 30,5 inch.
De prijs van de banden is niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: 8 bandendrukwisselsystemen getest

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lagere bodemdruk? VF-band onder kipper werkt, maar vooral ondiep

Wat is het effect van een VF-band onder een kipper op de bodem? TREKKER vergelijkt het effect van VF-banden met standaard...
Afbeelding artikel

Zuid West Banden: ‘Alle trekkers krijgen VF-banden met drukwissel’

Hoe kijkt Zuid West Banden tegen de huidige bandentrends aan? Wat zijn de meest gemaakte fouten bij landbouwbanden? Lees tips &...
Afbeelding artikel

Video | Wat is het effect van een VF-kipperband op de bodem?

Wat is het effect van VF-kipperbanden op de bodem? In deze test vergelijkt TREKKER het effect van VF-banden met gewone radiaalbanden.
Beheer
WP Admin