Terug naar nieuwsoverzicht

Mitas komt met band speciaal voor zelfrijder

Afbeelding: Mitas

Bandenfabrikant Mitas breidt het assortiment banden uit met een nieuwe 1000/65R32 CFO-band. De band is opgebouwd met VF-techniek en heeft afgeronde schoudersecties.

De fabrikant maakt de band speciaal voor zelfrijdend (oogst)materiaal, zoals bietenrooiers, combines en zelfrijdende mesttanks. De band is de hoogste binnen het brede banden segment van Mitas. De vraag komt volgens het bedrijf uit de markt, waar de klassieke 1050/50R32 te laag bevonden werd. Ook het draagvermogen loopt tegen grenzen aan. Het laadvermogen van de nieuwe band is 200A8. Dit komt neer op een draagvermogen van maximaal 14 ton per band bij 1,6 bar.

211 cm diameter

Met een hoogte van 211 cm, is-ie 10 cm hoger dan een 1250/50R32. Daarmee zal hij zo snel nog niet onder bietenrooiers passen, omdat de maximale hoogte vaak bij 206 cm ophoudt. Toch verwacht Mitas dat die ontwikkeling wel komt, en speelt hier alvast op in. De bandenmaat is uniek, omdat Mitas de enige is die deze band aanbiedt. Mitas heeft de nieuwe 1000/65R32 in de prijslijst staan voor bruto € 9.021.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Heuver Tyres OEM-distributeur van Alliance-banden in Benelux

Heuver Tyres leverde al Alliance-banden aan bandenspecialisten en is nu ook OEM-distributeur van Alliance-banden in de Benelux.
Afbeelding artikel

Nieuwe bandenmaten beschikbaar in Alliance-bandenseries 882 en 885

Bandenfabrikant Alliance breidt het aantal bandenmaten in bandenseries 882 en 885 uit.
Afbeelding artikel

Zuid West Banden opent derde vestiging

Bandenservicebedrijf Zuid West Banden opent in het Zeeuwse Kapelle een nieuwe tevens derde vestiging.
Beheer
WP Admin