fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van een grotere zaadtank; 25% meer tankinhoud moet zorgen voor meer zaaicapaciteit. - Foto's: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachine voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er zit nu een handig lampje in de tank.

Pöttinger heeft de inhoud van de zaadtank van de Vitasem-zaaimachine met 25% vergroot. De tankinhoud van een 2,5 m brede zaaimachine is nu 640 liter (was 480 liter). De grotere tank zorgt voor meer zaaicapaciteit voor met name grote zaden en zaden met een licht volume als mosterzaad, stelt de fabrikant.

Brede vulopening

De brede vulopening van de wat diepere zaadtank zorgt voor het eenvoudig vullen met bigbags. Dit voorkomt tevens beschadiging van de tankdeksel door de bigbags, zo belooft de fabrikant. Bovendien levert een grote en diepe zaadtank een kortere vultijd.

Verlichting zaadtank

Om de zaadtank ook in het donker goed te kunnen zien, is aan de binnenzijde ervan een lampje gemonteerd. In combinatie met werklampen moet dit volgens de fabrikant zorgen voor veiliger en comfortabeler werken.

Nieuwe tankinhoud

De nieuwe tankinhoud in de Vitasem-zaaimachines bedraagt:

  • Vitasem M 2500 640 liter (was 480 liter)
    Vitasem M 3000 Classic 530 liter (was 450 liter)
    Vitasem M 3000 770 liter, optioneel 1.200 liter (was 600 liter, optie 1.000 liter)
    Vitasem M 4000 1.070 liter, optioneel 1.700 liter (was 850 liter, optie 1.400 liter)

Vanafprijs Vitasem-zaaimachine

De Vitasem-zaaimachine is verkrijgbaar in werkbreedtes variërend van 2,5 tot 4 meter. De 2,50 meter brede Vitasem 2500 met sleepkouter is te koop vanaf €11.707.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Kies jij voor een zaaimachine met dubbele zaadbak en dubbel doseersysteem?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Afbeelding artikel

Capaciteit Vӓderstad-zaaicombinatie Rapid 300-400C/S flink verruimd

De Zweedse machinefabrikant Väderstad verruimt de BioDrill-zaaitankcapaciteit voor zaaicombinatie Rapid 300-400C/S met 40 %.
Beheer
WP Admin