fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro is te installeren op de Monosem ValoTerra-zaaimachines. Ook op bredere werkbreedtes met meerdere elementen zijn vier verschillende motoren per element aan te sturen. - Foto: Martin Smits

Monosem, fabrikant van zaai- en schoffelmachines, komt met QuadRate Pro op de markt. Deze software-uitbreiding voor precisiezaaimachine ValoTerra maakt het mogelijk de zaaihoeveelheid, kunstmestgift en microgranulaat per rij te variëren aan de hand van taakkaarten.

Met de nieuwe software-uitbreiding QuadRate Pro kun je voortaan variabel zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaimachine Monosem ValoTerra. De zaaimachine is onder andere geschikt voor het zaaien van mais, bonen, bieten en zonnebloemen.

De precisiezaaimachine drijft met een 56 voltsysteem tot 32 verschillende motoren aan op een 8-rijige zaaimachine. Hiermee is het mogelijk de dosering van de zaaihoeveelheid, meststoffen en twee granulaatsoorten gelijktijdig te veranderen. Het systeem is in staat om vier verschillende taakkaarten tegelijkertijd te lezen.

Lees verder onder de video

QuadRate Pro vanaf mei leverbaar

De software is enkel verkrijgbaar op de Monosem Touch Pro Isobus-terminals in combinatie met de ValoTerra-zaairij. De vrijschakeling is ook op eerder geleverde machines mogelijk. Importeur Farmstore in Cuijk (N.-Br.) heeft op dit moment nog geen prijs voor deze optie. Vanaf mei is de optie leverbaar en is ook de prijs bekend.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Afbeelding artikel

Is spotbemesting tijdens zaaien de toekomst?

Spotbemesting tijdens zaaien: ‘dotjes’ kunstmest toedienen in plaats van een lange smalle strook. Zitten telers daarop te wachten?
Afbeelding artikel

Kverneland Satio vervangt DL-zaaimachine

Kverneland introduceert de pneumatische solo-zaaimachine Kverneland Satio, geschikt voor trekkers in de vermogensklasse van 80-120 pk.
Beheer
WP Admin