fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco Giant brengt in het derde kwartaal van 2024 de nieuwe elektrische telescooplader G2700 HD op de markt. Deze is voorzien van een 13kW elektromotor. - Foto's: Tobroco Giant

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco Giant introduceert een nieuwe serie telescoopladers met een 13 kW elektromotor: de G2700E HD. Afhankelijk van de zwaarte van de werkzaamheden kun je een hele dag werken met deze machine.

Tobroco Giant levert drie modellen in de G2700E HD-serie: de G2700E HD, de G2700E X-TRA HD en de G2700 Tele HD. Deze serie elektrische telescoopladers is uitgerust met 12 tons assen. De accu is binnen een uur op te laden van 0 naar 80%.

Trekkracht 16.000 Newton

De G2700E HD heeft een trekkracht van 16.000 Newton. Een volle bak grond verplaatsen is volgens de fabrikant geen probleem. Verder beschikt deze elektrische telescooplader over een geïntegreerde Hill-Hold Control. Concreet betekent dit dat het voertuig automatisch de handrem inschakelt. Zo voorkom je dat de machine wegrolt op een helling tijdens stilstand.

Hefkracht 2.200 kg

De G2700 HD-serie is uitgerust met een 100% differentieelslot op de vooras. Dit houdt in dat je de assen kunt vergrendelen, waardoor een continue aandrijving van de wielen mogelijk is. De G2700E X-TRA HD biedt een hefkracht van 2.200 kg. Dat is 100 kg meer dan het standaardmodel G2700E HD.

Hefhoogte 3,71 meter

De G2700E Tele HD heeft een hefhoogte van 3,71 meter. De X-TRA HD heft 2,5 meter en de standaard HD heft 2,97 meter. De voorbanden zijn verzwaard met calcium. Dit zorgt volgens Giant voor een goede stabiliteit en tractie. Het opladen van de minishovel gebeurt via de zijkant.

De  elektrische telescooplader G2700 Tele HD van Tobroco Giant aan het werk.

De elektrische telescooplader G2700 Tele HD van Tobroco Giant aan het werk.

Leverbaar vanaf derde kwartaal 2024

De prijs van de elektrische telescooplader G2700 HD is nog niet bekend. Tobroco Giant meldt dat de nieuwe serie leverbaar is vanaf het derde kwartaal 2024.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Elektrische telescooplader Tobroco G2700E Tele met drie accuvarianten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Beheer
WP Admin