fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

Evers Agro heeft een Toric-schijvenbemester aangepast aan de Nexat-werktuigdrager en noemt deze Toric NX 1400. - Foto: Evers Agro

Het Duitse Nexat, fabrikant van ‘wide span’-werktuigendragers, werkt nu samen met het Nederlandse Evers Agro. Het betekent dat de werktuigendrager leverbaar is met een schijvenbemester van Evers Agro.

Evers Agro in Almelo (Ov.) is een samenwerking aangegaan met de Duitse werktuigendragerfabrikant Nexat. Concreet houdt die samenwerking in dat Evers Agro een 14 meter brede schijvenbemester heeft ontwikkeld die past aan de werktuigendrager van Nexat. De Duitse machinefabrikant Wienhoff levert een 32 kuub grote mesttank.

Het idee achter het brede frame is dat 95% van het perceel onbereden blijft. - Foto: Michel Velderman

Het idee achter het brede frame is dat 95% van het perceel onbereden blijft. – Foto: Michel Velderman

Bredere bemester met randschijven

Evers Agro heeft zijn Toric-schijvenbemester aangepast, zodat deze goed past bij de Nexat. Dat betekent vooral dat er een 14 meter brede variant is gebouwd die Evers Agro Toric NX 1400 noemt.

De bemester is voorzien van randschijven. Deze zorgen dat de rijsporen van de werktuigendrager intact blijven. De bemester is voorzien van twee Alrena-verdelers en hydraulische bodemaanpassing.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Evers Agro toont schijvenbemester Toric XL

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Beheer
WP Admin