fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro levert schijvenbemester voor Nexat-werktuigendrager

Evers Agro heeft een Toric-schijvenbemester aangepast aan de Nexat-werktuigdrager en noemt deze Toric NX 1400. - Foto: Evers Agro

Het Duitse Nexat, fabrikant van ‘wide span’-werktuigendragers, werkt nu samen met het Nederlandse Evers Agro. Het betekent dat de werktuigendrager leverbaar is met een schijvenbemester van Evers Agro.

Evers Agro in Almelo (Ov.) is een samenwerking aangegaan met de Duitse werktuigendragerfabrikant Nexat. Concreet houdt die samenwerking in dat Evers Agro een 14 meter brede schijvenbemester heeft ontwikkeld die past aan de werktuigendrager van Nexat. De Duitse machinefabrikant Wienhoff levert een 32 kuub grote mesttank.

Het idee achter het brede frame is dat 95% van het perceel onbereden blijft. - Foto: Michel Velderman

Het idee achter het brede frame is dat 95% van het perceel onbereden blijft. – Foto: Michel Velderman

Bredere bemester met randschijven

Evers Agro heeft zijn Toric-schijvenbemester aangepast, zodat deze goed past bij de Nexat. Dat betekent vooral dat er een 14 meter brede variant is gebouwd die Evers Agro Toric NX 1400 noemt.

De bemester is voorzien van randschijven. Deze zorgen dat de rijsporen van de werktuigendrager intact blijven. De bemester is voorzien van twee Alrena-verdelers en hydraulische bodemaanpassing.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Evers Agro toont schijvenbemester Toric XL

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Afbeelding artikel

Onderhoud van de mestpomp? Zo gaat dat in de praktijk

Mest in de tussenkamer, een mestpomp die niet wil pompen. Wat kun je voorkomen en welke onderdelen van de mestpomp vervang...
Afbeelding artikel

Briri introduceert vaste mestverspreider Manure Professor

Briri omschrijft de vaste mestverspreider Manure Professor als een ‘high performer’ die met Isobus-besturing tot 50 meter breed kan strooien.
Beheer
WP Admin