fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers Agro toont schijvenbemester Toric XL

Kenmerkend en een bewuste keuze van Evers Agro is de volledig mechanische werking van schijvenbemester Toric XL. Geen gevoelige sensoren op een robuuste machine, aldus de machinefabrikant. - Foto: Evers Agro

Machinefabrikant Evers Agro in Almelo (Ov.) breidt zijn serie Toric-schijvenbemesters uit met een Toric XL. Schijvenbemester Toric XL is driedelig opklapbaar en verkrijgbaar in werkbreedtes tot maximaal 9 meter.

Evers Agro levert schijvenbemester Toric XL in werkbreedtes van 7,80, 8,40 en 9 meter. Voor het werken op deze werkbreedtes is de Toric XL uitgerust met actieve hydraulische bodemaanpassing. Hierdoor is de druk van de zijvelden instelbaar. Volgens Evers zorgt dit voor een goede bodemaanpassing.

Volledig mechanische schijvenbemester

Kenmerkend en een bewuste keuze van Evers Agro is de volledig mechanische werking van schijvenbemester Toric XL. Geen gevoelige sensoren op een robuuste machine, aldus de machinefabrikant.

De machine is uitgerust met gekartelde schijven met een diameter van 51 centimeter, gemonteerd in onderhoudsvrije lagers. De maximale werkdiepte bedraagt 12 centimeter. De elementen zijn rubber geveerd opgehangen. De scharnierpunten zijn dusdanig gepositioneerd dat de transportbreedte 3 meter is en de machine hoogte 3,85 meter bedraagt.

Vanafprijs € 84.935

De Toric XL 60-900 met een werkbreedte van 9 meter weegt 5.450 kilo, inclusief twee dubbele steunwielen en een buizenrol met een diameter van 62 centimeter. De Toric XL 9 metervariant is leverbaar vanaf € 84.935.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Evers Agro introduceert 735 kg lichtere schijvenbemester Toric Compact

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Beheer
WP Admin