fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Machinefabrikant Bobcat werkt aan een elektrische verreiker. De fabrikant presenteert zijn e-verreiker TL25.60e op vakbeurs Intermat in Parijs. - Foto's: Tomas Hercog

Machinefabrikant Bobcat presenteert op Intermat, een vakbeurs voor de bouwsector van 24-27 april in Parijs, zijn eerste elektrische verreiker. Bobcat geeft weinig details prijs over de e-verreiker.

Volgens Bobcat heeft de elektrische verreiker, genaamd TL25.60e, hetzelfde nominale vermogen en hefvermogen als de dieselvariant. Dat zou betekenen dat de e-verreiker zo’n 75 pk heeft, een hefkracht van 2.500 kg en tot 5,9 meter hoogte tilt.

Er zijn nog weinig details bekend. Wel laat Bobcat weten dat er een hydrostatische transmissie in de verreiker ligt.

Er zijn nog weinig details bekend over de TL25.60e. Wel laat Bobcat weten dat er een hydrostatische transmissie in de elektrische verreiker ligt.

Wachten op technische details

Bobcat maakt weinig details bekend over de TL25.60e. Ook de Nederlandse Bobcat-importeur Inter-Techno in Apeldoorn (Gld.) wacht nog op technische details. De importeur kan nog niet zeggen wanneer de machine klaar is voor de verkoop.

Wel laat Bobcat weten dat de TL25.60e werkt met vloeistof gekoelde accu’s. De e-verreiker beschikt over drie elektromotoren en een hydrostatische transmissie.

Auteur: Bob Karsten

Lees ook: Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar?

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Beheer
WP Admin