fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Bobcat zet Agri-versie van compacte verreiker TL25.60 in de markt

Na bijna tien jaar afwezigheid uit het segment compacte verreikers, is Bobcat nu terug met een vervanger voor de T2250: de Agri-variant van de nieuwe verreiker TL25.60. - Foto's: Bobcat

Machinefabrikant Bobcat introduceerde in 2022 de compacte nieuwe verreiker TL25.60, en nu is ook de Agri-variant op de markt. Het verschil zit ‘m vooral in het uitrustingsniveau en de optiepakketten.

Met de nieuwe Agri-versie van de compacte verreiker TL25.60 heeft Bobcat, na een kleine tien jaar afwezigheid in dit segment, weer een opvolger voor de T2250-verreiker. De TL25.60 Agri is namelijk net zo compact als de T2250 die vanwege strenger wordende emissienormen in 2014 van de markt werd gehaald. Dat betekent dat de nieuwe verreiker een machinebreedte heeft van 1,84 meter, een hoogte van 1,93 meter en een totale lengte (tot vorkpunten) van 5,2 meter. Volgens de fabrikant is de compacte machine evengoed voorzien van dezelfde grote cabine als op de grotere series.

Lees verder onder de foto

Het verschil tussen de Agri-variant en de 'gewone' variant, is de uitvoering. In de Agri-variant zijn er enkele extra opties zoals eindslagdemping in de telescoopcilinder en Bobcat hanteert hierbij optiepakketten.

Het verschil tussen de Agri-variant en de ‘gewone’ variant is de uitvoering. In de Agri-variant zijn enkele extra opties meegenomen, zoals eindslagdemping in de telescoopcilinder. Bobcat hanteert hierbij optiepakketten.

Optiepakketten voor Agri-variant

Bobcat introduceerde in 2022 al de ‘gewone’ TL25.60-verreiker, waarmee de machinefabrikant de bouwsector bedient. De nieuwe Agri-versie verschilt vooral qua uitrustingsniveau. Zo is de Agri-machine voorzien van een eindslagdemping in de telescoopcilinder, is er standaard een 80 l/min-pomp met een hydrauliekaansluiting aan de voorzijde en zijn er af fabriek meer bandenopties.

Bij de ‘gewone’ variant voor de bouwsector kiest de gebruiker de uitvoering per optie. Voor de agrarische variant hanteert Bobcat optiepakketten die worden aangeduid met sterren. Zo is er de basisuitvoering, en de 1 ster-, 2 sterren- en 3 sterren-uitvoering. In die laatste uitvoering is de cabine voorzien van onder meer een luchtgeveerde stoel, ledverlichting, een bekerhouder en een achteruitkijkspiegel.

Verreiker tilt 2,5 ton

De machines wegen 4,3 ton en er ligt een Fase 5-Bobcat (Doosan) D24-motor in met 75 pk. De verreiker tilt nominaal 2.500 kg en heeft een maximale hefhoogte van 5,9 meter. Met de giek volledig uitgeschoven, is het bereik 3,3 meter.

Lees verder onder de foto

De compacte machines worden, net als de grotere, gebouwd in Frankrijk. De machines zijn overigens evengoed voorzien van de cabine van de grotere machines, met in de TL25.60 een lagere instap.

De compacte verreikers worden, net als de grotere, gebouwd in Frankrijk. De machines zijn overigens evengoed voorzien van de cabine die ook op de grotere machines zit, met in de TL25.60 een lagere instap.

Verreiker TL25.60 al leverbaar

De machines worden net als de grotere verreikers gebouwd in de Bobcat-fabriek in het Franse Ponchâteau. Bobcat-importeur Inter-Techno in Apeldoorn (Gld.) laat weten dat de machines inmiddels leverbaar zijn. De importeur meldt een richtprijs van €75.000.

Bobcat geeft standaard 3 jaar (of tot 3.000 draaiuren) garantie. Die garantieperiode is optioneel te verlengen tot 5 jaar of 5.000 draaiuren.

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin