fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone breidt zijn serie Cataya-opbouwzaaimachines uit met het nieuwe instapmodel Special Ecoline. - Foto: Amazone

De Duitse machinefabrikant Amazone presenteert een opvolger voor zijn serie AD-opbouwzaaimachines. De Cataya Special Ecoline wordt het nieuwe instapmodel van de serie Cataya-opbouwzaaimachines.

Amazone breidt de serie Cataya-opbouwzaaimachines uit met een kleinere variant waaraan een Special Ecoline-configuratie is toegevoegd. Dit instapmodel wordt geleverd onder de naam Cataya Special Ecoline.

Het instapmodel Cataya-opbouwzaaimachine heeft een werkbreedte van 3 meter en een zaadtank met een inhoud van 650 liter. Het Precis-systeem doseert het zaad naar 24 RoTeC-zaaischijven, met een rijafstand van 12,5 centimeter.

De zaaimachine is uit te rusten met een dieptegeleideschijf Control 10 of Control 25. De schijf voorkomt dat grond aan de zaaischijf blijft kleven en zorgt voor de juiste zaaidiepte. Afdekking van het zaaigoed gaat via de standaard exact-eg.

Snel schakelen tussen afdraaien en zaaien

De zaaimachine is aan de linkerkant in te stellen. De instelopties zijn zichtbaar in een tabel. Hier kun je de bodemklep instellen. Met een tweede hendel kun je kiezen tussen afdraaien of zaaien.

Het zaad gaat voor het afdraaien door kalibreergoten. Een bijgeleverde opvouwbare emmer en handweegschaal helpen je bij het instellen van de juiste zaaihoeveelheid. Beide hulpmiddelen berg je op onder het deksel van de zaaikast.

De zaadtank en doseerunit zijn nieuw ontworpen en beschikken over geïntegreerde uitlooptrechters. Deze voorkomen brugvorming en beperken resthoeveelheden. De aandrijving van de zaai-as gaat mechanisch middels een stappenwiel.

Aan de linkerkant van de opbouwzaaimachine stel je de instellingen in. Hier kun je ook snel wisselen tussen afdraaien en zaaien. Bij afdraaien gaat het zaad via aparte goten - Foto: Sven Kleinewoerdemann

Aan de linkerkant van de opbouwzaaimachine stel je de instellingen in. Hier kun je ook snel wisselen tussen afdraaien en zaaien. Bij afdraaien gaat het zaad via aparte goten – Foto: Sven Kleinewoerdemann

Cataya Special Ecoline leverbaar vanaf €16.663

De zaaimachine is zonder gereedschap aan en af te koppelen aan de Amazone KE Rotamix-rotorkopeg en de KX- en KG Cultimix-rotorcultivatoren. De Cataya Special Ecoline is leverbaar, vanaf bruto €16.663. Daarmee is de opbouwzaaimachine €1.500 goedkoper dan de luxere Cataya Special, die meer opties biedt.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Claas Xerion 5000 met Imants 38FSX

Met 530 pk trekt de Claas Xerion 5000 een Imants 38FSX-spitter/woeler en een Horsch-zaaimachine. Met groot gemak gaan grondbewerking, zaaibedbereiding en...
Afbeelding artikel

Is spotbemesting tijdens zaaien de toekomst?

Spotbemesting tijdens zaaien: ‘dotjes’ kunstmest toedienen in plaats van een lange smalle strook. Zitten telers daarop te wachten?
Afbeelding artikel

Kverneland Satio vervangt DL-zaaimachine

Kverneland introduceert de pneumatische solo-zaaimachine Kverneland Satio, geschikt voor trekkers in de vermogensklasse van 80-120 pk.
Beheer
WP Admin