Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe 6 meter brede KE 02 Rotamix-rotorkopeg van Amazone

De nieuwe Rotamix-rotorkopeg van machinefabrikant Amazone heeft een werkbreedte van 6 meter en is vooral voor grote oppervlakten. Het maximale toegestane vermogen is 400 pk. - Foto's: Amazone

Machinefabrikant Amazone breidt zijn productassortiment KE 02 Rotamix-rotorkopeggen uit met een opklapbare variant van 6 meter: de KE 6002-2-400.

De nieuwe Rotamix-rotorkopeg met typebenaming KE 6002-2-400 is met name ontwikkeld voor grote oppervlakten. De machine heeft een werkbreedte van 6 meter en is toegelaten tot maximaal 400 pk.

De Amazone Rotamix-rotorkopeg is tweedelig en klapt voor transport op tot maximaal 3 meter breed. De kopeg is uitsluitend geschikt voor solo-gebruik. De KE 6002-2-400 is dus niet samen met een zaaimachine te gebruiken.

Tekst gaat verder onder de foto

De rotorkopeg is tweedelig en klapt voor transport op tot maximaal 3 meter breed. De kopeg is uitsluitend geschikt voor solo-gebruik en is dus niet samen met een zaaimachine te gebruiken.

De Rotamix-rotorkopeg is tweedelig en klapt voor transport op tot maximaal 3 meter breed. De kopeg is uitsluitend geschikt voor solo-gebruik en is dus niet samen met een zaaimachine te gebruiken.

Korte constructie, minder hefvermogen nodig

De KE 6002-2-400 beschikt over vier rotoren per meter, waarover het vermogen is verdeeld. De tanden staan slepend en zorgen ook op zware grond voor goede verkruimeling, aldus Amazone.

De constructie van de tandwielbak blijft compact omdat kleinere tandwielen worden gebruikt. Dit is mogelijk door het grote aantal tandendragers. De constructie is daarmee kort, waardoor de hefboomwerking op de trekker kleiner is en je minder hefvermogen nodig hebt dan bij andere rotorkopeggen, zegt Amazone.

Egalisatieplaat verstellen met gatenpatroon

De nalooprol houdt de egalisatiebalk voor het egaliseren van de grond op diepte en kan door de geïntegreerde overbelastingsbeveiliging naar boven uitwijken. Amazone levert voor de afstelling van de machine het universele bedieningsgereedschap. Daarmee kun je via een gatenpatroon de diepte instellen. Dit gereedschap is ook voor andere machine-inrichtingen te gebruiken, zoals zijplaten instellen en in hoogte veranderen of markeurs instellen.

Leverbaar vanaf medio juli 2023

De nieuwe Amazone Rotamix-rotorkopeg is al te bestellen en vanaf medio juli 2023 leverbaar. Reken op een prijs van minimaal € 59.839 bruto in de uitvoering met pakkerwals met een diameter van 600 millimeter.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Evers Agro introduceert kortere voorzetdiepwoeler met tanden in één rij

Evers Agro ontwikkelde voorzetdiepwoeler Breton XL, met alle tanden op één rij zodat een kortere inbouwlengte mogelijk is.
Afbeelding artikel

Vӓderstad introduceert hefgedragen Cultus-cultivator

De Zweedse machinefabrikant Vӓderstad heeft een hefgedragen cultivator gebouwd. De Cultus HD 425-525 heeft een werkbreedte van 4,25 en 5,25 meter.
Afbeelding artikel

Eima 2022: gepatenteerd wentelsysteem op ploegen van Ermo

Ermo toont op mechanisatievakbeurs Eima 2022 een ploeg met gepatenteerd wentelsysteem voor on-landploegen.
Beheer
WP Admin