fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe 6 meter brede KE 02 Rotamix-rotorkopeg van Amazone

De nieuwe Rotamix-rotorkopeg van machinefabrikant Amazone heeft een werkbreedte van 6 meter en is vooral voor grote oppervlakten. Het maximale toegestane vermogen is 400 pk. - Foto's: Amazone

Machinefabrikant Amazone breidt zijn productassortiment KE 02 Rotamix-rotorkopeggen uit met een opklapbare variant van 6 meter: de KE 6002-2-400.

De nieuwe Rotamix-rotorkopeg met typebenaming KE 6002-2-400 is met name ontwikkeld voor grote oppervlakten. De machine heeft een werkbreedte van 6 meter en is toegelaten tot maximaal 400 pk.

De Amazone Rotamix-rotorkopeg is tweedelig en klapt voor transport op tot maximaal 3 meter breed. De kopeg is uitsluitend geschikt voor solo-gebruik. De KE 6002-2-400 is dus niet samen met een zaaimachine te gebruiken.

Tekst gaat verder onder de foto

De rotorkopeg is tweedelig en klapt voor transport op tot maximaal 3 meter breed. De kopeg is uitsluitend geschikt voor solo-gebruik en is dus niet samen met een zaaimachine te gebruiken.

De Rotamix-rotorkopeg is tweedelig en klapt voor transport op tot maximaal 3 meter breed. De kopeg is uitsluitend geschikt voor solo-gebruik en is dus niet samen met een zaaimachine te gebruiken.

Korte constructie, minder hefvermogen nodig

De KE 6002-2-400 beschikt over vier rotoren per meter, waarover het vermogen is verdeeld. De tanden staan slepend en zorgen ook op zware grond voor goede verkruimeling, aldus Amazone.

De constructie van de tandwielbak blijft compact omdat kleinere tandwielen worden gebruikt. Dit is mogelijk door het grote aantal tandendragers. De constructie is daarmee kort, waardoor de hefboomwerking op de trekker kleiner is en je minder hefvermogen nodig hebt dan bij andere rotorkopeggen, zegt Amazone.

Egalisatieplaat verstellen met gatenpatroon

De nalooprol houdt de egalisatiebalk voor het egaliseren van de grond op diepte en kan door de geïntegreerde overbelastingsbeveiliging naar boven uitwijken. Amazone levert voor de afstelling van de machine het universele bedieningsgereedschap. Daarmee kun je via een gatenpatroon de diepte instellen. Dit gereedschap is ook voor andere machine-inrichtingen te gebruiken, zoals zijplaten instellen en in hoogte veranderen of markeurs instellen.

Leverbaar vanaf medio juli 2023

De nieuwe Amazone Rotamix-rotorkopeg is al te bestellen en vanaf medio juli 2023 leverbaar. Reken op een prijs van minimaal € 59.839 bruto in de uitvoering met pakkerwals met een diameter van 600 millimeter.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Claas Xerion 5000 met Imants 38FSX

Met 530 pk trekt de Claas Xerion 5000 een Imants 38FSX-spitter/woeler en een Horsch-zaaimachine. Met groot gemak gaan grondbewerking, zaaibedbereiding en...
Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Beheer
WP Admin