fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone brengt rotorkopeg met 12 rotoren

De KE02-rotorkopeg is met QuickLink snel samen te bouwen met diverse typen zaaimachines.

De nieuwe rotorkopeg KE 3002-240 is geschikt voor een trekkervermogen tot 240 pk en is compact gebouwd. Nieuw ook is de optie van hydraulische hoogteverstelling vanuit de cabine, tijdens het werk.

Machine is in transport 3 meter breed en heeft ook een effectieve werkbreedte van 3 meter. Het Rotamix-systeem verdeelt de aandrijfkracht over twaalf rotoren met slepend gemonteerde tanden. Dat levert volgens de fabrikant een prima kruimelstructuur voor het zaaibed, met name in zware grond.

Lees verder onder de foto

Amazone claimt met de machine een fijnkruimelig zaaibed neer te leggen, in het bijzonder bij zware grond en onder lastige omstandigheden.

Amazone claimt met de machine een fijnkruimelig zaaibed neer te leggen, in het bijzonder bij zware grond en onder lastige omstandigheden.

Compact

Door het grote aantal rotors volstaan kleinere tandwielen in de aandrijflijn, en daardoor is de hele rotorkopeg compact en lichter van bouw. De KE3002-240 is via het QuickLink-snelkoppeling samen te bouwen met diverse zaaimachines. Bruikbare aftakastoerentallen zijn 540, 750 en 1000 toeren; met wisseltandwielen pas je het rotortoerental aan op bodemgesteld.

Lees verder onder de foto

Dankzij twee extra rotoren (totaal nu twaalf) kon Amazone de constructie compacht houden.

Dankzij twee extra rotoren (totaal nu twaalf) kon Amazone de constructie compact houden.

Hydraulische dieptegeleiding

Optie is hydraulische dieptegeleiding. Daarmee past de chauffeur de eg tijdens het rijden vanuit de cabine aan. Een schaalverdeling heeft de werkdiepte aan.

De KE 3002-240-rotorkopeg is te koop vanaf € 16.500 excl btw, de optionele hydraulische werkdiepteverstelling heeft een meerprijs van € 1.150.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zelfbouw dubbeldoel kopeg

Voor een akkerbouwer in Kollumerpomp paste Bakker adc uit Lutjegast onlangs een 5 meter brede Lemken Zirkon-rotorkopeg aan, om te kunnen...
Afbeelding artikel

Opklapbare rotorkopeg van Pöttinger

Het Oostenrijkse familiebedrijf Pöttinger presenteert de opklapbare Lion 403 C en 503 C van respectievelijk 4 en 5 meter werkbreedte. Onlangs...
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet en Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin