fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse fabrikanten Agco en Trimble hebben samen het merk PTx Trimble opgericht,. Machinefabrikant Agco heeft daarvan 85% van de aandelen in handen. Gps-fabrikant Trimble heeft een aandeel van 15%. - Foto: SOPA Images/ANP

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam PTx Trimble.

PTx Trimble is de naam van een joint venture tussen Agco en Trimble. Agco heeft 85% belang in het nieuwe bedrijf, Trimble heeft 15% van de aandelen. Agco kondigde deze samenwerking in oktober 2023 al aan. Nu is duidelijk hoe het bedrijf gaat heten.

Met de oprichting van PTx Trimble worden de precisielandbouwactiviteiten van Trimble en JCA Technologies (ontwikkeld binnen Agco autonome technieken) samengevoegd. Zo wil machinefabrikant Agco het aanbod precisietechniek uitbreiden op het gebied van begeleiding, autonomie, precisiespuiten, connectiviteit, gegevensbeheer en duurzaamheid.

Innovatietempo versnellen

Rob Painter, President en Chief Executive Officer van Trimble: “Door onze expertise en middelen via deze joint venture te bundelen, willen we het innovatietempo versnellen. Met een focus op open technologieën profiteren klanten van technische oplossingen die beschikbaar zijn in een breed scala aan trekker- en werktuigmerken.”

De opbrengsten uit precisielandbouwproducten van Agco zullen naar verwachting rond 2028 de 2 miljard dollar overstijgen. De transactie zal bovendien bijdragen aan Agco’s omzetgroei, de winstgevendheid van het bedrijf en de aangepaste winst per aandeel in het eerste volledige jaar na de afsluiting. Agco financierde de transactie door 1,1 miljard dollar aan recent uitgegeven obligaties, een termijnlening van 500 miljoen dollar, andere leningen en contant geld.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Veldrobot SwarmBot bewerkt 10.000 hectare in 6 maanden

De SwarmBot is volledig ontworpen door boeren in Australië. TREKKER neemt een kijkje bij teler Scott Wilson. Hoe bevalt deze veldrobot...
Afbeelding artikel

Realtime machinepark beheren met app FieldOps van CNHi

CNHi lanceert voor trekkermerken Case IH, Steyr en New Holland op de Agrishow in Brazilië een nieuwe app genaamd FieldOps.
Afbeelding artikel

Amerika doet Chinese landbouwdrones in de ban

Drones maken een razendsnelle opmars in de Amerkaanse landbouw, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn als de landbouwdrones in verkeerde handen...
Beheer
WP Admin