fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Aeres Hogeschool in Dronten (Fl.) introduceert een nieuwe studie: Agrotechniek & Engineering. Deze opleiding komt tegemoet aan de groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek. Praktijkbedrijf Aeres Farms biedt studenten de mogelijkheden om praktijkzaken te onderzoeken. - Foto: Koos Groenewold.

Aeres Hogeschool in Dronten (Fl.) introduceert een nieuwe studie: Agrotechniek & Engineering. Deze opleiding komt tegemoet aan de groeiende vraag naar afgestudeerden met zowel kennis over de landbouw als over techniek.

Aeres Hogeschool komt met de nieuwe bachelorstudie Agrotechniek & Engineering. De hogeschool, bekend van agrarische hbo-opleidingen, start de opleiding om te voldoen aan de groeiende vraag naar afgestudeerden met expertise in de landbouw en techniek.

Het programma behandelt mechatronica, gps, hydraulica en bodemkunde. Daarmee worden studenten voorbereid op uitdagingen als gewasbeschermingsbeleid, seizoensarbeid en bemesting van gewassen. Ook krijgen ze les over hoe ze nieuwe werktuigen of machines kunnen ontwikkelen en welke invloed die machines hebben op de bodem.

Studie Agrotechniek & Engineering start in september

De studie richt zich op techniek en open teelten, waaronder akkerbouw, fruitteelt en vollegrondsgroente. Agrotechniek & Engineering biedt modules aan op het gebied van Bemesting en Productietechnieken, Gewasverzorging en Robotica en Bodem- en Constructieleer.

Met praktijkfaciliteiten in de buurt biedt de opleiding diverse stagemogelijkheden, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel mbo- als havo-studenten die geïnteresseerd zijn in een technische opleiding in de groene sector. De school legt intussen de laatste handen aan de modules, en hoopt in september te kunnen starten met een klas vol studenten.

Informatieavond op 25 april

Op donderdag 25 april organiseert Aeres Hogeschool een informatieavond over de nieuwe studie Agrotechniek & Engineering. Ben je hierin geïnteresseerd, meld je dan aan.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Studenten sleutelen aan elektrisch aangedreven waterstoftrekker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

BLOG | ‘Petje af voor voor de bikkels in de Baltics’

TREKKER-redacteur Bob Karsten heeft respect voor wat boeren in de Baltische Staten in drie decennia hebben klaargespeeld. ‘Petje af voor die...
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Afbeelding artikel

Op meer provinciale wegen landbouwverkeer toegestaan

Vanwege nieuwe landelijke regelgeving mag landbouwverkeer op meer provinciale wegen in Groningen, Overijssel, Gelderland en Zuid-rijden.
Beheer
WP Admin