fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Primeur: New Holland toont elektrische T3-trekker in Turkije

Op de landbouwbeurs in Konya, Turkije, introduceerde New Holland op 5 maart 2024 een ware primeur: de T3 Electric Power. Onder de motorkap van deze elektrische T3-trekker ligt een accupakket ter grootte van 75 kWh. - Foto's: Bas van Hattum

New Holland toont een ware primeur op de landbouwbeurs in Konya, Turkije: de T3 Electric Power. Een 100% elektrische trekker met een 75kWh accupakket onder de ogenschijnlijk gewone motorkap.

Het introduceren van deze T3 Electric Power op 5 maart 2024 op deze Turkse landbouwbeurs is de tweede lancering van een elektrische trekker die New Holland binnen een jaar doet. De T3-trekker is een kleine compacte trekker die thuishoort in de categorie semi-smalspoortrekkers. Deze elektrische trekker is ontwikkeld en wordt gebouwd door de Turkse trekkerfabrikant Türk Traktör. Het moederbedrijf van New Holland, CNHi, heeft een joint venture met Türk Traktör.

Onder de motorkap van de elektrische T3-trekker ligt een accupakket ter grootte van 75 kWh. Dit pakket levert 800 Volt hoogspanning voor de aandrijving van twee elektromotoren. De ene elektromotor drijft de aandrijving van de transmissie aan en dus ook de wielen, de andere de hydrauliek en de aftakas. De elektromotor voor de wielen levert volgens de fabrikant een maximaal vermogen van 75 kW, oftewel ruim 100 pk.

‘Gerobotiseerde’ transmissie

De elektrische T3-trekker beschikt dus nog wel over een transmissie. Deze is ‘gerobotiseerd’, wat betekent dat de trekker elektronisch van groep wisselt. Dankzij de elektrische aandrijving is het maximale koppel al vanaf een rijsnelheid van 1 km/u beschikbaar. Optioneel is een 40 km/u snelgang leverbaar.

Türk Traktör startte met New Holland de ontwikkeling van deze trekker al in 2019. De grootste uitdaging was om het accupakket fatsoenlijk weg te kunnen stoppen, zo zegt de Turkse marketingmanager van Türk Traktör. De trekker wordt standaard als tweewiel-aangedreven trekker verkocht, vierwielaandrijving is een optie.

Lees verder onder de foto

De T3 Electric Power is ‘gerobotiseerd’. Dat betekent dat de trekker elektronisch van groep wisselt.

De T3 Electric Power is ‘gerobotiseerd’. Dat betekent dat de trekker elektronisch van groep wisselt.

Türk Traktör bouwt New Holland-trekkers

Officieel is het dus niet New Holland, maar de Turkse fabrikant Türk Traktör die deze trekker introduceert. Türk Traktör heeft een samenwerking met CNHi en en bouwt trekkers van de merken New Holland en Case IH en de bouwmachinemerken Case-construction en New Holland-construction.De nieuwe T3 Electric Power komt het vierde kwartaal van 2024 op de markt. Eerst alleen in de thuismarkt Turkije en later wellicht ook in Europa. De richtprijs van de elektrische T3-trekker heeft New Holland/Türk Traktör nog niet gemeld.

Auteur: Bas van Hattum

Zoek en vind meer New Holland-trekkers op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

Hoe worden veld- en oogstrobots aangedreven?

Het is nog steeds vanzelfsprekend dat trekkers een dieseltank hebben. Maar hoe worden veld- en oogstrobots aangedreven?
Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Beheer
WP Admin