fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Franse start-up Seederal bouwt prototype elektrische trekker

De Franse start-up Seederal is bezig met het bouwen van een elektrische trekker die 12 uur achtereen kan werken. Het zou gaan om een trekker van 160 pk. - Foto: Seederal

In 2023 onthulde de Franse start-up Seederal dat hij bezig was met de ontwikkeling van een elektrische trekker. Nu bereidt Seederal zich voor op de lancering van zijn eerste prototype.

De Franse start-up Seederal is bezig met het bouwen van een elektrische trekker​. Het zou gaan om een elektrische trekker met een vermogen van 160 pk. Dit jaar wordt het eerste prototype gepresenteerd.

12 uur achter elkaar zaaien

Om het project uit te voeren begon start-up Seederal met een bestaande trekker met daarin een verbrandingsmotor. Eenmaal aangepast voor elektrisch gebruik bleek de Seederal-trekker lichter te zijn dan een trekker met een verbrandingsmotor.

De elektrische trekker wordt waarschijnlijk zonder versnellingsbak geleverd. De e-trekker is uitgerust met accu’s waarvan het bereik gelijk is aan dat van een GNR-tank van 200 liter. Seederal verwacht dat de e-trekker op accu’s 12 uur achtereen kan zaaien.

Seederal meldt dat na de lancering van het prototype elektrische trekker meer testmachines zullen volgen. Verdere details over de e-trekker ontbreken nog.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Deze drie nog ongekende start-ups tonen elektrische trekker

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Afbeelding artikel

Proefrit met prijsgunstige Solis S90 Shuttle XL uit India

TREKKER maakt een proefrit met een nieuwe gunstig geprijsde Solis S90 cabrio met voorlader met balenklem. Wat zijn de voor- en...
Beheer
WP Admin