fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vӓderstad start samenwerking met Ekobot

De Zweedse fabrikant Vӓderstad is een project gestart met een fabrikant van autonome robotsystemen. De fabrikant is geïnteresseerd in AI-technologie en wil met behulp van deze technologie onderzoeken of zij hiermee hun machines kan verbeteren. - Foto: Jan Willem van Vliet

De Zweedse fabrikant Vӓderstad start een samenwerking met Ekobot AB, een Zweedse fabrikant van automatische landbouwrobots.

Vӓderstad wil zijn zaaimachines eens goed onder de loep nemen en kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. Het bedrijf is geïnteresseerd in het gebruik van het AI-systeem van Ekobot. Deze technologie kan op verschillende manieren worden toegepast. Het streven van het gestarte project is om de activiteiten op het veld te verbeteren, aldus Ekobot.

Innovatiehub

De samenwerking is het gevolg van een pitchdag die IndX in september 2023 hield. IndX is een innovatiehub in het Zweedse Linköping voor bedrijven als Husqvarna, Saab, Toyota en ook Vӓderstad.

Project september 2024

Vӓderstad kijkt uit naar de resultaten van het eerste project dat in september 2024 klaar moet zijn.

Homburg Holland kondigde afgelopen week aan dat het het autonome robotsystemen van Ekobot Ab in Nederland gaat verkopen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin