fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vӓderstad start samenwerking met Ekobot

De Zweedse fabrikant Vӓderstad is een project gestart met een fabrikant van autonome robotsystemen. De fabrikant is geïnteresseerd in AI-technologie en wil met behulp van deze technologie onderzoeken of zij hiermee hun machines kan verbeteren. - Foto: Jan Willem van Vliet

De Zweedse fabrikant Vӓderstad start een samenwerking met Ekobot AB, een Zweedse fabrikant van automatische landbouwrobots.

Vӓderstad wil zijn zaaimachines eens goed onder de loep nemen en kijken of er verbeteringen mogelijk zijn. Het bedrijf is geïnteresseerd in het gebruik van het AI-systeem van Ekobot. Deze technologie kan op verschillende manieren worden toegepast. Het streven van het gestarte project is om de activiteiten op het veld te verbeteren, aldus Ekobot.

Innovatiehub

De samenwerking is het gevolg van een pitchdag die IndX in september 2023 hield. IndX is een innovatiehub in het Zweedse Linköping voor bedrijven als Husqvarna, Saab, Toyota en ook Vӓderstad.

Project september 2024

Vӓderstad kijkt uit naar de resultaten van het eerste project dat in september 2024 klaar moet zijn.

Homburg Holland kondigde afgelopen week aan dat het het autonome robotsystemen van Ekobot Ab in Nederland gaat verkopen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin