fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Grimme-stortbunker met nieuw design

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft zijn stortbunkerserie RH20/24/28 vernieuwd. Het design van de Grimme-stortbunker is aangepast; doorkijkvensters bij de producteninvoer en toegankelijkere aansluitingen van bedieningselementen. - Foto's: Grimme

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft zijn stortbunkerserie RH 20/24/28 flink onder handen genomen. Het vernieuwde design van de Grimme-stortbunker biedt doorkijkvensters bij de producteninvoer evenals toegankelijkere aansluitingen van bedieningselementen.

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft zijn stortbunkerserie RH20/24/28 vernieuwd. Met de functie ‘capacity control’ stel je de bunkerbodemsnelheid in door het invoeren van tonnen per uur. De diepere tassen van de bunkerbodem leiden volgens de fabrikant tot een optimaal meeneemeffect en snelle leging van de bunker.

Producteninvoer 10 cm breder

Om ervoor te zorgen dat de productenstroom in de stortbak verbeterd, is de hellingshoek van de band van de bak gereduceerd en is de producteninvoer met 10 cm verbreed. Dit zou het inrijden in de bunker eenvoudiger maken.

De rangeerhulp met een stoplichtschakelaar is volgens Grimme ook een handig hulpje. Bovendien maken nieuwe ledlampen het werken in het donker comfortabeler.

Isobus-bediening uitgebreid

Het bedienen van de stortbunker gaat via Isobus-bedieningsbox IBX 300. De bediening is uit te breiden met Isobus-terminal CCI 800. Instellingen als rollentoerental, rollenafstand en hellingshoek zijn op het beeldscherm te zien.

Lees verder onder de foto’s

Voor mobiele bediening kan de IBX 300 met een 15 m lange kabel als ook met een noodstopschakelaar uitgevoerd worden.

Voor mobiele bediening kan de IBX 300 met een 15 m lange kabel als ook met een noodstopschakelaar uitgevoerd worden.

De nieuwe functie ‘remain control’ zorgt dat bij het opnieuw vullen van de stortbak de aardappelen, uien of wortelen niet direct op de bunkerbodem vallen, maar op de ingestelde resthoogte. Hierdoor worden het product beter beschermd tegen valschade, aldus Grimme.

Volgens Grimme beschermt de bekleding op de bunkerbodem de aardappelen, uien of wortelen beter tegen eventuele schade.

De bekleding op de bunkerbodem beschermt de aardappelen, uien of wortelen beter tegen eventuele schade.

Grondreinigings- en sorteerrollen doorontwikkeld

De grondreinigingsrollen en sorteerrollen zijn aan de omstandigheden aan te passen via de scharenverstelling. Dit heeft de fabrikant doorontwikkeld.

Zo maakt de functie ‘vario clean’ volgens de fabrikant een beter reinigingseffect mogelijk, in het bijzonder bij zware en kleverige omstandigheden. Je kunt de rollen voor en achter de trap licht hellend afstellen. Zo verleng je de verblijftijd van het product op de rollen en wordt de reinigingstijd verhoogd.

Grimme heeft de grondreinigingsrollen en sorteerrollen doorontwikkeld. Deze zijn voor en achter de trap licht hellend af te stellen.

Grimme heeft de grondreinigingsrollen en sorteerrollen doorontwikkeld. Deze zijn voor en achter de trap licht hellend af te stellen.

PU-spiraalrollen tegen stroom indraaien

Nieuw is dat de PU-spiraalrollen met de functie ‘turbo clean’ tegen de productenstroom in kunnen draaien. Het gevolg is dat het grootste deel van de gereinigde grond op de grondafvoerband en de bunkerbodem landt en niet op de productenafvoerband. Zo voorkom je stortkegels van grond in de aardappelhoop, aldus de fabrikant.

Opties stortbunkers

De nieuwe RH28-stortbunker in de Grimme-stortbunkerserie is 2,80 meter breed. De RH 24 is een alternatief voor het inschuren van aardappelen. In deze uitvoering bevindt zich achter de reinigingsrollen een grote leestafel die optioneel met een opto-elektronische sorteerunit is te combineren.

Het rechte bunkerbodemverloop bij de S- variant is geschikt voor gevoelige gewassen als wortelen en uien.

Het rechte bunkerbodemverloop bij de S- variant is geschikt voor gevoelige gewassen als wortelen en uien.

De RH 24-60 S met rechte bunkerbodem is eveneens nieuw. Deze is uit te voeren met een uienhaspel, een presenteerband en gladde rvs rollen en geschikt voor gevoelige producten als uien en wortelen.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland brengt kleinere ‘giga-maaidorser’ CR10 op de markt

New Holland presenteert zijn nieuwe maaidorser CR10. Grotendeels gelijk aan de giga-grote CR11, maar met een kleinere motor en bunkerinhoud.
Afbeelding artikel

Combines met slagkracht in rijstoogst Mississippi

Het lijkt een gewone graanoogst; drie combines werken hun weg door de Mississippi Delta (VS). Het gaat echter om rijst; de...
Afbeelding artikel

Met elektrische oogstmachine Harvy 500 klaar voor oogst blauwe bessen

Rik Harmsma is van handpluk overgestapt op het mechanisch oogsten van blauwe bessen met de elektrisch aangedreven FineField Harvy 500.
Beheer
WP Admin