fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste Einböck-machines verlaten nieuwe fabriek

Vanwege de toenemende vraag naar machines voor mechanische grondbewerking heeft de Oostenrijkse machinefabrikant Einböck een nieuwe fabriek gebouwd in Dorf an der Pram - Foto's: Einböck

Na een bouwperiode van twee jaar is de nieuwe fabriek van de Oostenrijkse machinefabrikant Einböck in Dorf an der Pram klaar. Inmiddels hebben de eerste machines de nieuwe fabriek verlaten.

Machinefabrikant Einböck staat bekend vanwege zijn wiedeggen, schoffelmachines, zaaimachines en cultivators. Onlangs kondigde de fabrikant aan dat de nieuwe productiefaciliteit, genaamd werk Dobl, operationeel is. De eerste machines hebben de fabriek inmiddels verlaten.

Ruim € 35 miljoen geïnvesteerd

Op meer dan 70.000 m2 en met 220 werknemers produceert Einböck machines voor gewas- en graslandverzorging, grondbewerking, zaaien en bemesten. Vanwege de toenemende vraag naar machines voor mechanische grondbewerking heeft de fabrikant de productiecapaciteit verdubbeld met een investering van meer dan € 35 miljoen.

Op meer dan 70.000 m2 en met 220 medewerkers produceert Einböck machines voor gewas- en graslandverzorging, grondbewerking, zaaien en bemesten.

Op meer dan 70.000 m2 en met 220 medewerkers produceert Einböck machines voor gewas- en graslandverzorging, grondbewerking, zaaien en bemesten.

Efficiënter en energiezuiniger produceren

Met de realisatie van werk Dobl wil Einböck uitgerust zijn voor de toekomst met hightech machines, zoals een nieuw lasersnijsysteem en een moderne werkomgeving. De werkprocessen zijn verbeterd, waardoor medewerkers grotere machines sneller en efficiënter kunnen produceren, aldus Einböck. Door de installatie van zonnepanelen op de fabrieksdaken met een oppervlakte van meer dan 10.000 m2, streeft de fabrikant naar een energiezuinige en milieuvriendelijke productie.

Auteur: Annelies Bakker

Zoek je gebruikte Einböck-machines? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin