fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Einböck investeert € 2,3 miljoen in productiefaciliteiten

Door €2,3 miljoen te investeren in onder meer een nieuwe laser en door het bestaande lasersnijsysteem te optimaliseren wil Einböck de productie van zijn machines opschroeven en de kwaliteit ervan verbeteren. - Foto's: Einböck

De Oostenrijkse machinefabrikant Einböck opent over enkele maanden zijn nieuwe productiehal naast de huidige fabriek in Dorf an der Pram. Daarnaast investeert Einböck voor € 2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten in de fabriek.

Door € 2,3 miljoen te investeren in onder meer een nieuwe laser en door het bestaande lasersnijsysteem te optimaliseren wil Einböck de productie van zijn wiedeggen, schoffelmachines, zaaimachines en cultivators opschroeven. Hierdoor wordt volgens de Oostenrijkse fabrikant ook de kwaliteit van de machines verbeterd.

Extra lasrobot

Het nieuwe, inmiddels zesde lasersysteem levert volgens de fabrikant goede snijresultaten en heeft een hogere werksnelheid. Daarnaast neemt Einböck voor de kleinere onderdelen en de 3 meter brede frames een lasrobot in gebruik. Een nieuw afzuigsysteem zal in de toekomst de luchtkwaliteit in de lasruimte verbeteren.

Lees verder onder de foto

Einböck neemt een lasrobot voor kleinere onderdelen en 3 meter brede frames in gebruik.

Einböck neemt een lasrobot voor kleinere onderdelen en 3 meter brede frames in gebruik.

Energiezuinig en milieuvriendelijk produceren

Omdat de Oostenrijkse fabrikant veel waarde hecht aan duurzaam en milieuvriendelijk produceren installeert hij vier houtsnipperovens met een totaal vermogen van 2,3 MW. Daarnaast installeert de fabrikant zonnepanelen op de fabrieksdaken met een oppervlakte van meer dan 10.000 m2. Het streven is om zelfvoorzienend te kunnen produceren.

Auteur: Annelies Bakker

Zoek je gebruikte Einböck-machines? Kijk op Traktorpool.nl

De Oostenrijks machinefabrikant Einböck investeert €2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten. Over een paar maanden wordt een nieuwe productiehal die naast de huidige fabriek in Dorf an der Pram gebouwd, operationeel.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin