Terug naar nieuwsoverzicht

Einböck investeert € 2,3 miljoen in productiefaciliteiten

Door €2,3 miljoen te investeren in onder meer een nieuwe laser en door het bestaande lasersnijsysteem te optimaliseren wil Einböck de productie van zijn machines opschroeven en de kwaliteit ervan verbeteren. - Foto's: Einböck

De Oostenrijkse machinefabrikant Einböck opent over enkele maanden zijn nieuwe productiehal naast de huidige fabriek in Dorf an der Pram. Daarnaast investeert Einböck voor € 2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten in de fabriek.

Door € 2,3 miljoen te investeren in onder meer een nieuwe laser en door het bestaande lasersnijsysteem te optimaliseren wil Einböck de productie van zijn wiedeggen, schoffelmachines, zaaimachines en cultivators opschroeven. Hierdoor wordt volgens de Oostenrijkse fabrikant ook de kwaliteit van de machines verbeterd.

Extra lasrobot

Het nieuwe, inmiddels zesde lasersysteem levert volgens de fabrikant goede snijresultaten en heeft een hogere werksnelheid. Daarnaast neemt Einböck voor de kleinere onderdelen en de 3 meter brede frames een lasrobot in gebruik. Een nieuw afzuigsysteem zal in de toekomst de luchtkwaliteit in de lasruimte verbeteren.

Lees verder onder de foto

Einböck neemt een lasrobot voor kleinere onderdelen en 3 meter brede frames in gebruik.

Einböck neemt een lasrobot voor kleinere onderdelen en 3 meter brede frames in gebruik.

Energiezuinig en milieuvriendelijk produceren

Omdat de Oostenrijkse fabrikant veel waarde hecht aan duurzaam en milieuvriendelijk produceren installeert hij vier houtsnipperovens met een totaal vermogen van 2,3 MW. Daarnaast installeert de fabrikant zonnepanelen op de fabrieksdaken met een oppervlakte van meer dan 10.000 m2. Het streven is om zelfvoorzienend te kunnen produceren.

Auteur: Annelies Bakker

Zoek je gebruikte Einböck-machines? Kijk op Traktorpool.nl

De Oostenrijks machinefabrikant Einböck investeert €2,3 miljoen in nieuwe productiefaciliteiten. Over een paar maanden wordt een nieuwe productiehal die naast de huidige fabriek in Dorf an der Pram gebouwd, operationeel.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco zet in op precisielandbouw met overname FarmFacts

Agco, het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt het Duitse dataplatform FarmFacts over.
Afbeelding artikel

Leo de Boer wordt algemeen directeur Cumela

Per 1 februari 2024 gaat Leo de Boer aan de slag als algemeen directeur van branchevereniging Cumela.
Afbeelding artikel

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven

Manitou Group investeert in twee Italiaanse metaalbewerkingsbedrijven: Come en Metal Work.
Beheer
WP Admin