fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

Speciaal voor de groenvoorziening heeft de Duitse machinefabrikant Stolpen de 8.28-tandemasser ontwikkeld. De Stolpen 8.28-tandemasser beschikt over een laag eigengewicht van 3.250 kg en is vanaf heden leverbaar. - Foto's: LMB Prins

De Duitse machinefabrikant Stolpen heeft een opraapwagen gebouwd speciaal voor de groenvoorziening. Deze Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.

De Stolpen 8.28-tandemasser kenmerkt zich door zijn lage eigengewicht van 3.250 kg, compacte bouw, eenvoudige bediening, 4 balks invoer en 5 balks pick-up. Dit zorgt volgens de fabrikant voor minimale bodemverdichting, waardoor de machine zeer geschikt is voor weinig draagkrachtige gronden. De standaard Stolpen 8.28 enkelasser weegt 2.500 kg.

Zo min mogelijk bodemverdichting

De 8.28-tandemasser combineert het lage eigen gewicht met een goede bodemdrukverdeling, zodat de bodem zo min mogelijk wordt beschadigd. De wielen van de 8.28-tandemasser bevinden zich aan de buitenkant van de wagen. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een stabiele wegligging, zelfs op hellingen.

De doorrijhoogte van de Stolpen 8.28-tandemasser is ingeklapt 2 meter en uitgeklapt 2,70 meter. Daardoor is deze opraapwagen ook geschikt voor bebost gebied met laaghangende takken.

De doorrijhoogte van de Stolpen 8.28-tandemasser is ingeklapt 2 meter en uitgeklapt 2,70 meter. Daardoor is deze opraapwagen ook geschikt voor bebost gebied met laaghangende takken.

Doorrijhoogte 2 meter

Doordat de doorrijhoogte van de Stolpen 8.28-tandemasser ingeklapt 2 meter en uitgeklapt 2,70 meter is, is de wagen geschikt voor bebost gebied met laaghangende takken. De trekkerchauffeur bedient de opraapwagen vanuit de cabine. Via een hydraulisch systeem klapt de wagen in of uit.

Te zien op Groene Sector Vakbeurs

De nieuwe Stolpen 8.28-tandemasser is voor het eerst te zien op de stand van importeur LMB Prins op de Groene Sector Vakbeurs. Deze beurs is van 9 t/m 11 januari 2024 in Hardenberg (Ov.). LMB Prins levert de Stolpen 8.28-tandemasser voor € 56.700.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook deze werktuigtest: Stolpen-opraapwagen is geknipt voor vers gras

Stolpen 8.28-tandemasser.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Nieuwe Krone-wagens snijden gras exact en zeer kort

De nieuwe snijrotor is de meest fundamentele verbetering van de nieuwe RX en ZX opraap- en doseerwagens van Krone.
Beheer
WP Admin