fbpx
Terug naar video overzicht

Video | CupWheel-band getest in de polder

Fabrikant Galileo presenteerde op vakbeurs Agritechnica 2023 een grotere maat CupWheel-banden: 710/70 R38-CW. WUR Open teelten test deze band in de polder, als eerste in Nederland.

De CupWheel-band wordt ook wel bandrups genoemd. En dat is eigenlijk ook wat het is. De bandenmaat en het profiel van de band zijn zoals van een normale trekkerband. Door de bijzondere constructie van de wangen van de band, plat de band echter enorm af en rolt als een luchtkussen over de grond.

De band gedraagt zich als een rupsband die niet op wielen maar volledig op lucht wordt gesteund. Daardoor is de drukverdeling egaal.

Zonder zichtbare wielslip

WUR Open teelten monteerde 710/70 R38-CW-banden achter en 600/65R28-CW-banden voor op een Fendt 820-trekker, met een 5-schaar wentelploeg voor bovenover ploegen. De bandenspanning is dan 0,55 bar achter en 0,4 bar voor. In de klei op zowel bietenland als tarwestoppel liep dat voortreffelijk, zonder zichtbare wielslip.

De Galileo CupWheel-banden zijn nog niet te koop, het gaat nog om een testserie. De prijsindicatie van deze banden is in de orde van grootte van dezelfde maat in het topsegment van de reguliere trekkerbanden.

Auteur: Martin Smits / Videograaf: Mark Pasveer

Beheer
WP Admin