fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Turkse Başak Traktör neemt Canadese Versatile over

Versatile is één van de iconische merken van Buhler Industries. Het bedrijf wordt overgenomen door het Turkse ASKO Holding, moederbedrijf van de Turkse trekkerfabrikant Başak Traktör. -Foto: Versatile AG

Het moederbedrijf van de Turkse trekkerfabrikant Başak Traktör heeft een overeenkomst bereikt om 97% van de aandelen in het Canadese Buhler Industries over te nemen.

Het in Manitoba (Canada) gevestigde Buhler Industries was sinds 2007 grotendeels in handen van het Russische Rostselmash. Onder Buhler Industries zitten enkele iconische machinemerken, waaronder Versatile en Farm King. ASKO Holding, het moederbedrijf van Başak Traktör, betaalt 60,5 miljoen Canadese dollars voor het bedrijf (omgerekend ruim € 41,3 miljoen inclusief alle uitstaande schulden) aan Rostselmash.

Uitbreiding naar Noord-Amerika

Voor ASKO Holding betekent dit een verdere uitbreiding naar Noord-Amerika. Eerder dit jaar kocht het bedrijf ook al Hy-Brid Lifts uit de Verenigde Staten.

Naar verwachting wordt de transactie met Buhler Industries voor het einde van dit jaar of begin januari 2024 afgerond. De huidige raad van bestuur wordt waarschijnlijk vervangen door directieleden van Başak Traktör.

Op zoek naar investeringspartner

In juli maakte Buhler Industries al bekend op zoek te zijn naar een investeringspartner. In de eerste negen maanden van 2023 behaalde Buhler een nettowinst van 18,8 miljoen dollar (omgerekend ruim € 12,8 miljoen). In dezelfde periode in 2022 noteerde het Canadese bedrijf een nettoverlies van 1,1 miljoen dollar.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Rondje ploegen met moderne Turkse trekker Başak 5120

Eerder dit jaar had TREKKER de kans om met het nieuwe topmodel van Basak te rijden, de 5120 met 122 pk. Foto: Martin Smits.

Eerder dit jaar had TREKKER de kans om met het nieuwe topmodel van Başak te rijden, de 5120 met 122 pk. – Foto: Martin Smits

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Chris Voets (Kamps de Wild): ‘Alles draait om mensen, kennis en service’

Wat vindt Chris Voets, vestigingsdirecteur bij Kamps de Wild, van de ontwikkeling waarbij importeurs steeds meer mechanisatiebedrijven overnemen?
Afbeelding artikel

Homburg gaat ploegen en kopeggen van Rabe importeren

Homburg wordt importeur van ploegen en rotorkopeggen van de Duitse werktuigenfabrikant Rabe in Nederland en België.
Afbeelding artikel

Mechan neemt dealerbedrijf Akkerman Mechanisatie over

Mechan in Achterveld (U.), importeur van Fendt, Massey Ferguson en Valtra, neemt per 1 juni Akkerman Mechanisatie uit Sintjohannesga (Fr.) over.
Beheer
WP Admin