fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Rostselmasch-maaidorser boekt Russisch graanoogstrecord

Een Rostselmasch Torum 785 oogstte in 8 uur ruim 400 ton wintertarwe in de Russische regio Orjol. Nooit eerder werd in Rusland met een Russische machine zoveel graan gedorst. - Foto: Rostselmasch

In de Orjol-regio, een gebied tussen Moskou en Oekraïne dorste een Rostselmasch Torum 785 in 8 uur ruim 400 ton wintertarwe. Dit maakte een Russisch nieuwssite bekend. Nooit eerder werd in Rusland met een Russische machine zoveel graan gedorst.

De Rostselmash Torum 785 waarmee het record werd gevestigd, is een axiaaldorser met een graantank van 12.000 liter. Voor de combine hing een 9 meter breed maaibord. De Russische combine maakt gebruik van een Cummins-motor die 382 kW ofwel 520 pk levert.

In 8 uur maaide de Torum 785 een oppervlakte van 45,9 hectare wintertarwe. Het vochtgehalte bedroeg 11 tot 13,8%. Gemiddeld realiseerde de machine een snelheid van 7 km/u.

Russisch record is geen wereldrecord

Het Russische record is echter geen wereldrecord. In 2011 dorste een Claas Lexion 770 Terra Trac in Groot-Brittannië binnen 8 uur al 675 ton tarwe. Drie jaar later ging New Holland met een CR 10.90 daar nog eens dunnetjes overheen met 797 ton in 8 uur.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Rostselmash-maaidorser RSM 161: grootste trommel voor kleinste prijs

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

CNH investeert fors in productie New Holland-maaidorsers

CNHi steekt €150 miljoen in de fabriek en R&D-afdeling in Zedelgem (B.). Het is de locatie waar CNHi zijn New...
Beheer
WP Admin