fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent in financieel zwaar weer

Een Regent Titan-ploeg achter een Massey Ferguson-trekker. De Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent verkeert in financieel zwaar weer en noemt verschillende redenen voor de financiële problemen. - Foto: Michel Velderman

De Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent verkeert in financiële problemen. De fabrikant heeft bij 350 schuldeisers een schuld van € 4 miljoen openstaan.

Ploegenfabrikant Regent in Attnang-Puchheim, Oostenrijk, verkeert in financiële moeilijkheden. Decennialang ging het goed met het in 1925 opgerichte bedrijf. Regent stond onlangs nog als standhouder op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover (D.). Inmiddels heeft de arrondissementsrechtbank in Wels heeft de zaak in behandeling genomen.

Eerst coronapandemie, daarna Oekraïne

De ploegenfabrikant geeft verschillende redenen voor de financiële problemen. De wereldwijde coronapandemie in 2020 en 2021 zorgde voor productieachterstanden en lange levertijden. Volgens Regent waren er problemen met de toeleveringsketens en het werven van personeel. Ook de Oekraïne-oorlog en de daaropvolgende inflatie, stijgende rentetarieven en sterk gestegen personeelskosten zouden de situatie hebben verergerd. Daardoor sloot Regent boekjaar 2022-2023 af met ‘een aanzienlijk verlies’.

Reorganisatie en schuldeisers

Na een reorganisatie heeft Regent nog 60 mensen in dienst. De ploegenfabrikant wil ondanks dat zo’n 350 schuldeisers het faillissement hebben aangevraagd, blijven produceren. Binnen twee jaar moet Regent minimaal 20% van de schulden aan de crediteuren hebben terugbetaald.

S. Tjalma in Oldekerk (Gr.) was tot februari 2023 importeur van de Regent-ploegen in Nederland.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Mechanisatiebranche in zeer zwaar weer

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

EM Benelux start import en verkoop Poolse EM-machines

EM Benelux is sinds mei 2024 gestart met het importeren en verkopen van EM-machines uit Polen.
Afbeelding artikel

Frans autobedrijf koopt opnieuw CNH-dealers

De Franse tak van de Zwitserse Emil Frey-groep is de nieuwe eigenaar van Gabagri, een dealerbedrijf dat onder meer Case IH...
Afbeelding artikel

Opening Lemken-fabriek in Dinteloord uitgesteld door cyberaanval

Lemken is op 11 mei aangevallen door hackers. De fabrikant heeft de opening van de nieuwe schoffelmachinefabriek in Dinteloord uitgesteld.
Beheer
WP Admin