fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent in financieel zwaar weer

Een Regent Titan-ploeg achter een Massey Ferguson-trekker. De Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent verkeert in financieel zwaar weer en noemt verschillende redenen voor de financiële problemen. - Foto: Michel Velderman

De Oostenrijkse ploegenfabrikant Regent verkeert in financiële problemen. De fabrikant heeft bij 350 schuldeisers een schuld van € 4 miljoen openstaan.

Ploegenfabrikant Regent in Attnang-Puchheim, Oostenrijk, verkeert in financiële moeilijkheden. Decennialang ging het goed met het in 1925 opgerichte bedrijf. Regent stond onlangs nog als standhouder op vakbeurs Agritechnica 2023 in Hannover (D.). Inmiddels heeft de arrondissementsrechtbank in Wels heeft de zaak in behandeling genomen.

Eerst coronapandemie, daarna Oekraïne

De ploegenfabrikant geeft verschillende redenen voor de financiële problemen. De wereldwijde coronapandemie in 2020 en 2021 zorgde voor productieachterstanden en lange levertijden. Volgens Regent waren er problemen met de toeleveringsketens en het werven van personeel. Ook de Oekraïne-oorlog en de daaropvolgende inflatie, stijgende rentetarieven en sterk gestegen personeelskosten zouden de situatie hebben verergerd. Daardoor sloot Regent boekjaar 2022-2023 af met ‘een aanzienlijk verlies’.

Reorganisatie en schuldeisers

Na een reorganisatie heeft Regent nog 60 mensen in dienst. De ploegenfabrikant wil ondanks dat zo’n 350 schuldeisers het faillissement hebben aangevraagd, blijven produceren. Binnen twee jaar moet Regent minimaal 20% van de schulden aan de crediteuren hebben terugbetaald.

S. Tjalma in Oldekerk (Gr.) was tot februari 2023 importeur van de Regent-ploegen in Nederland.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Mechanisatiebranche in zeer zwaar weer

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse uitbreiding productieruimte Dewulf in Winsum

Dewulf breidt de productieruimte in Winsum (Fr.) fors uit. De bouw van een nieuwe productiehal ter grootte van 6.000 m2 start...
Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Beheer
WP Admin