fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl toont multifunctionele Polyfant-zuigarm op mesttank

De multifunctionele Polyfant-zuigarm van Fliegl zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult meteen een zogenoemde wachtcontainer, zonder dat de chauffeur de trekkercabine hoeft te verlaten. - Foto: Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft de multifunctionele zuigarm Polyfant ontwikkeld. Deze zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult meteen een zogenoemde wachtmestcontainer.

De Polyfant-zuigarm heeft een diameter van 20 cm en vult de transporttank – met een inhoud van 29.000 liter – binnen 5 minuten volgens fabrikant Fliegl. Een hydraulisch aangedreven verdringerpomp met een debiet van 6.000 liter per minuut vormt de basis.

De zuigarm beschikt over één buis, dus niet over een aparte aanzuig- en losbuis. Op die manier bespaar je volgens de fabrikant gewicht op de transporttank.

Polyfant-zuigarm op vakbeurs Agribex

Fliegl toont de multifunctionele Polyfant-zuigarm voor het eerst van 6 tot en met 10 december op vakbeurs Agribex in Brussel. Daar is de zuigarm gekoppeld aan de Fliegl PolyLine met een inhoud van 29.000 liter en een leeggewicht van 7,6 ton. Fabrikant Fliegl heeft de prijs van de Polyfant-zuigarm nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Groot bereik met mestmixer TurboJock 3500×2 van Fliegl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Optimaal toepassen van mesttechniek op Grasdag 2024

Je wilt elke kilo stikstof zoe goed mogelijk benutten. Op Grasdag 2024 daarom aandacht voor mesttechniek en de praktische kant van...
Afbeelding artikel

Loonwerker: ‘Schijvenbemester kan het best overweg met gewasresten’

Loon- en grondverzetbedrijf Van de Peppel werkt met een Toric-schijvenbemester, Ideaal voor bemesten van percelen met groenbemester of gewasresten.
Afbeelding artikel

Agrishow 2024: megadrone, veldrobots en autonome vrachtwagen

Op Agrishow 2024 zag TREKKER een megadrone, veldrobots die een Braziliaanse boerderij bemannen en multifunctionele autonome vrachtauto.
Beheer
WP Admin