fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl toont multifunctionele Polyfant-zuigarm op mesttank

De multifunctionele Polyfant-zuigarm van Fliegl zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult meteen een zogenoemde wachtcontainer, zonder dat de chauffeur de trekkercabine hoeft te verlaten. - Foto: Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft de multifunctionele zuigarm Polyfant ontwikkeld. Deze zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult meteen een zogenoemde wachtmestcontainer.

De Polyfant-zuigarm heeft een diameter van 20 cm en vult de transporttank – met een inhoud van 29.000 liter – binnen 5 minuten volgens fabrikant Fliegl. Een hydraulisch aangedreven verdringerpomp met een debiet van 6.000 liter per minuut vormt de basis.

De zuigarm beschikt over één buis, dus niet over een aparte aanzuig- en losbuis. Op die manier bespaar je volgens de fabrikant gewicht op de transporttank.

Polyfant-zuigarm op vakbeurs Agribex

Fliegl toont de multifunctionele Polyfant-zuigarm voor het eerst van 6 tot en met 10 december op vakbeurs Agribex in Brussel. Daar is de zuigarm gekoppeld aan de Fliegl PolyLine met een inhoud van 29.000 liter en een leeggewicht van 7,6 ton. Fabrikant Fliegl heeft de prijs van de Polyfant-zuigarm nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Groot bereik met mestmixer TurboJock 3500×2 van Fliegl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Slootsmid toont zodenbemester die mest afdekt met kalksuspensie

Slootsmid toont een nieuwe zodenbemester die een kalksuspensie aanbrengt op uitgereden mest om ammoniakemissie terug te dringen.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin