fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl toont multifunctionele Polyfant-zuigarm op mesttank

De multifunctionele Polyfant-zuigarm van Fliegl zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult meteen een zogenoemde wachtcontainer, zonder dat de chauffeur de trekkercabine hoeft te verlaten. - Foto: Fliegl

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft de multifunctionele zuigarm Polyfant ontwikkeld. Deze zuigt de mest uit de kelder, lost deze in de mesttank en vult meteen een zogenoemde wachtmestcontainer.

De Polyfant-zuigarm heeft een diameter van 20 cm en vult de transporttank – met een inhoud van 29.000 liter – binnen 5 minuten volgens fabrikant Fliegl. Een hydraulisch aangedreven verdringerpomp met een debiet van 6.000 liter per minuut vormt de basis.

De zuigarm beschikt over één buis, dus niet over een aparte aanzuig- en losbuis. Op die manier bespaar je volgens de fabrikant gewicht op de transporttank.

Polyfant-zuigarm op vakbeurs Agribex

Fliegl toont de multifunctionele Polyfant-zuigarm voor het eerst van 6 tot en met 10 december op vakbeurs Agribex in Brussel. Daar is de zuigarm gekoppeld aan de Fliegl PolyLine met een inhoud van 29.000 liter en een leeggewicht van 7,6 ton. Fabrikant Fliegl heeft de prijs van de Polyfant-zuigarm nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Groot bereik met mestmixer TurboJock 3500×2 van Fliegl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

VIDEO | Akkergiganten: Fendt 930 Vario met Veenhuis-mesttank

Bekijk deze Veenhuis-mesttank met een inhoud van 34 kuub in de videoserie Akkergiganten. De tank wordt getrokken door een Fendt 930...
Afbeelding artikel

Nexat en Amazone ontwikkelen kunstmeststrooier

Nexat heeft samen met Amazone een nieuwe kunstmeststrooier ontwikkeld voor de Nexat-werktuigendrager. Het prototype wordt nu getest.
Beheer
WP Admin