fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Vredestein VF Flotation Optimall-band scoort uitstekend in DLG-test

Uit een veldtest van het onafhankelijke Duitse testinstituut DLG blijkt dat de Vredestein VF Flotation Optimall uitstekend scoort. De geteste band heeft een bodemdruk die 25% lager is dan concurrerende VF-banden. Ook is met deze band tot wel 3 liter per uur brandstof te besparen. - Foto: Michel Velderman

DLG heeft de Vredestein VF Flotation Optimall als meest bodemvriendelijke band getest. Dat blijkt uit een veldtest in Duitsland, waarin de Vredestein VF Flotation Optimall-band als beste scoort vergeleken met concurrerende VF-trailerbanden.

In de test van het Duitse testinstituut DLG bereikt de Vredestein VF Flotation Optimall een bodemdruk van minder dan 1 kg/cm². DLG heeft meerdere VF-banden in maat 750/60 R 30.5 gemonteerd op een 40 tons 3-assige mesttank. Variabelen als machine, bandbelasting, snelheid en veldomstandigheden werden in de test gelijkgesteld.

Bodemdruk 25% lager

Uit de veldtest blijkt dat de VF Flotation Optimall-band een bodemdruk behaalt die 25% lager is dan die van de premium VF-banden van concurrenten. In vergelijking met een budget VF-band van concurrenten is het voordeel een 50% lagere bodemdruk.

Contactdruk minder dan 1 kg/cm2

De Flotation Optimall VF 750/60R30.5 187 D heeft een contactdruk van minder dan 1 kg/cm² (0,92 kg/cm²) bij 1,0 bar bandenspanning. Daarmee is het de enige band van vijf verschillende geteste banden met een waarde lager dan 1, aldus DLG.

24% minder insporing

Daarnaast is de insporing van de Vredestein VF Flotation Optimall 24% minder diep ten opzichte van de nummer 2 van de geteste VF-banden. Daardoor zijn flinke besparingen in het brandstofverbruik gemeten bij het trekken van de 40 tons mesttank in het veld.

De DLG-test toont aan dat er met de VF Flotation Optimall-banden tot wel 3 liter per uur brandstof kan worden bespaard. Dit komt overeen met een besparingspotentieel tot € 4 per uur in het veld.

Geteste band met DLG-rapport op Agritechnica

De Indiase bandenfabrikant Apollo Tyres waaronder bandenmerk Vredestein valt, presenteert de geteste band evenals het DLG-rapport op vakbeurs Agritechnica. De beurs wordt gehouden van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zes nieuwe maten Vredestein Traxion Optimall VF-trekkerbanden

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Innovatieve Galileo CupWheel-band getest op klei in de polder

WUR Open teelten monteerde de CupWheel-band op een Fendt 820 met vijfschaar wentelploeg om bovenover te ploegen op klei. Een impressie.
Afbeelding artikel

Transportbanden: voordelen genoeg, markt voorzichtig

Vijf fabrikanten verkopen een speciaal ontwikkelde transportband met blokkenprofiel. TREKKER duikt in de markt van transportbanden.
Afbeelding artikel

Video | CupWheel-band getest in de polder

WUR Open teelten test de Galileo CupWheel-band in de polder, als eerste in Nederland. Bekijk het resultaat in de video.
Beheer
WP Admin