fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

SIP zet twee nieuwe zwadharken in de markt

De Sloveense machinefabrikant SIP komt met twee nieuwe zwadharken op de markt. Een ervan is deze nieuwe 9,3 meter brede middenafleg-zwadhark Star R 930. -Foto's: SIP

De Sloveense machinefabrikant SIP introduceert twee nieuwe zwadharken: de Star R 930|28 TC-middenafleg en de Star R 860|26 TS-zij-afleg.

SIP is intussen een bekende speler in de voederwinningtechniek. Binnen het harkensegment levert SIP bandharken en ook al jaren conventionele harken.

De fabrikant introduceert middenafleg-zwadhark Star R 930|28 TC. Deze hark heeft een werkbreedte van 8,2 tot maximaal 9,3 meter en haalt daarmee een theoretische capaciteit van 13 hectare per uur. De diameter van de rotor is 3,95 meter en heeft 14 tandarmen per rotor. Binnen het portfolio van SIP zit de hark tussen de grotere Star 1000|30T met een werkbreedte van 10 meter en de kleinere Star R 870|26 TC in.

Ook biedt SIP de zij-afleg-zwadhark Star R 860|26 TS aan. Deze nieuwe zwadhark heeft een werkbreedte van 7,2 meter bij zij-afleggen en 8,85 meter wanneer je twee losse zwaden maakt.

Ook biedt SIP de zij-afleg-zwadhark Star R 860|26 TS aan. Deze nieuwe zwadhark heeft een werkbreedte van 7,2 meter bij zij-afleggen en 8,85 meter wanneer je twee losse zwaden maakt.

Nieuwe zij-afleg-zwadhark

Ook biedt SIP een nieuwe zij-afleg-zwadhark aan: de Star R 860|26 TS. Deze dubbele zij-afleg heeft een maximale werkbreedte van 7,2 meter. Zo kun je twee zwaden tegen elkaar aan leggen in één rondje, ongeveer 15 meter.

Je kunt ook twee smalle zaden afleggen door de elementen uit elkaar te schuiven en het voorste zwaddoek te laten zakken. Dan bereik je een werkbreedte van 8,85 meter. Volgens SIP behaal je met deze werkwijze een theoretische capaciteit van 12,5 hectare per uur.

Zwadharken te zien op Agritechnica

Beide zwadharken krijgen standaard een mechanische rotorontlasting, een mechanische werkdiepteregeling en een mechanische aanpassing van het zwaddoek. De H-uitvoering van de Star-zwadharken komt met pneumatisch-hydraulische rotorontlasting en hydraulische werkdiepteregeling. Beide varianten zijn dan vanuit de cabine te regelen. De zij-afleg is optioneel uit te rusten met een hydraulisch zwaddoek aan de eerste (voorste) rotor.

Importeur Zonna meldt dat de Star R 930|28 TC-middenafleg leverbaar is vanaf bruto € 40.840. De Star R 860|26 TS is verkrijgbaar vanaf bruto € 39.820. De harken zijn te zien op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Jacco van Erkelens

Middenafleg-zwadhark Star R 930|28 TC.

Zij-afleg-zwadhark Star R 860|26 TS.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Australische Berrima harkt voor het eerst op Friese bodem

Loonwerker Ronald Bos haalde samen met machineleverancier RosierGreidanus als eerste een Australische Berrima-hark naar Nederland.
Afbeelding artikel

Grasspecialist met lef: loonwerker Ronald Bos

Loonwerker Ronald Bos heeft als specialisme maaien en voeren. Dat en zijn voorsprong in techniek zorgen voor een sterke positie in...
Afbeelding artikel

Zo houd je scherpe messen in de snijrotor: 7 tips

Hoe beter de messen het gras snijden, hoe vlotter de doorvoer is. TREKKER geeft je 7 tips om te zorgen dat...
Beheer
WP Admin