Terug naar nieuwsoverzicht

SIP breidt aanbod bandharken uit met Air 900 T

De SIP-bandhark Air 900 T heeft bij middenafleggen een werkbreedte van 9 meter. - Foto: SIP

De Sloveense machinefabrikant SIP voegt een nieuwe bandhark toe aan zijn assortiment. De fabrikant komt met de Air 900 T, met een maximale werkbreedte van 9 meter.

SIP is al langer actief in de bandharken. De fabrikant biedt drie types aan. Hiervan zijn twee machines voor de frontaanbouw. Twee jaar geleden zagen we de enkelvoudige Air 500 T getrokken bandhark in actie. De fabrikant levert nu ook een dubbele getrokken bandhark, zoals we die van de concurrentie kennen. Bij middenafleg is de werkbreedte 9 meter. Bij zijafleggen schuiven de twee 3,5 meter brede elementen tegen elkaar en rapen ze 7 meter gras op.

Patent Reiter-pick-up

Evenals de andere modellen in de Air-bandharkenserie, maakt SIP gebruik van het Reiter-pick-uppatent. Dat bestaat uit een curvebaanloze pick-up met kromme tanden en een aangedreven doorvoerrotor boven de pick-up. Het frame komt van de eigen tekentafel van SIP. De machinefabrikant bouwt de gehele machine zelf.

Wanneer de machine leverbaar is, is nog niet bekend. Dat geldt ook voor de prijs. Wel hoopt importeur Zonna de machine tijdens de Grasdag op 16 juni in Dronten te kunnen tonen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger komt met brede bandhark

Machinefabrikant Pöttinger voegt vanaf 1 augustus de Mergento VT 9220-bandhark toe aan het assortiment.
Afbeelding artikel

Nieuwe 13 meter brede schudder van SIP

De Sloveense machinefabrikant SIP heeft een 13 meter brede schudder toegevoegd aan de schudderlijn. Het gaat om het model Spider 1300/12T...
Afbeelding artikel

Impressie Ploeger CM2240 getrokken bandhark

Ploegers getrokken versie van de zelfrijdende bandhark is uiteraard goedkoper maar beschikt toch over de uitgekristalliseerde harktechniek. Het meesturende wielstel, doordachte...
Beheer
WP Admin