fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lezer van de maand: Wim Kemp

Wim Kemp is zzp’er onder de naam Wim Kemp Reparatie & Onderhoud. Hij houdt van sleutelen. In zijn vrije tijd klust hij aan zijn Same Puledro-oldtimers. " Ik heb een A en een B. De A moet ik nog terug in elkaar zetten." - Foto: Herbert Wiggerman

TREKKER-lezer Wim Kamp in Enter (Ov.) werkt als zelfstandig monteur en verhelpt storingen aan trekkers en machines. Hij knutselt graag aan zijn twee Same Puledro-oldtimers en is al twintig jaar lid van miniaturenclub L.C.N.

De Same Puledro is geen veel voorkomende oldtimer, of wel?

“Het is een Same Puledro van 1960. Ik heb er twee, een A en een B. De A moet ik nog terug in elkaar zetten. De belangstelling voor Same ontstond toen mijn vader in 1972 een Same Aurora kocht. Die draait nog steeds op de boerderij van mijn broer. Deze serie B heb ik al 25 jaar. Een paar keer per jaar rijd ik er een toertocht mee. Leuk om iets aparts te hebben.”

Ga je hem ooit nog eens picobello in orde maken?

“Dat is wel het plan, maar dat wordt een mooie klus als ik met pensioen ben. Ik ben nu nog druk genoeg met mijn werk en mijn gezin.”

Wat doe je precies?

“Ik ben zzp’er onder de naam Wim Kemp Reparatie & Onderhoud. Met een grote bus vol gereedschap trek ik erop uit om gestrande trekkers en machines weer op gang te helpen. Ik heb geen personeel, als er extra handen nodig zijn doe ik een beroep op collega-zzp’ers. En omgekeerd; als zij het werk niet aan kunnen, bellen ze mij.”

Leuker om zo te werken dan in vaste dienst?

“Het is zo gegroeid, ik heb wel in vaste betrekkingen gewerkt. Ik begon als 15-jarige in de vakantie al bij de Same-dealer in de buurt. Ik had misschien ook de boerderij kunnen overnemen, maar toen moest ik eens een hele winter elke ochtend koeien melken omdat mijn vader door een ongeluk niet kon werken. Zo leer je jezelf kennen: dat niet, het wordt monteur. LTS autotechniek gedaan en de opleidingen van Smecoma.”

En toen bij een baas?

“Voor verschillende bazen gewerkt. Uiteindelijk was ik ergens vier jaar chef werkplaats, magazijnman zeg maar. Je was druk en kreeg steeds vaker het gevoel: wat heb ik nu eigenlijk allemaal gedaan vandaag? Meestal als eerste aanwezig, negen van de tien keer als laatste weg. Uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd en ben ik voor mezelf begonnen.”

Wat voor soort werk hebben we het over?

“Het mooiste is storingen verhelpen. En ook onderhoud, dat is ook een leuke afwisseling. Aardig wat werk gedaan bij een groenaannemer die veel bermenmaaiwerk doet en het in de drukke zomerperiode met de vaste mensen niet af kan. Een andere vaste klant is een leverancier van grafdelfmachines. Daarvoor kom ik in grote delen van het land. In die machines zit nog niet zoveel elektronica, da’s mooi sleutelwerk en nog goed te doen zonder grote investeringen in diagnostische apparatuur. Ik krijg veel vrijheid, hun vertrouwen heb ik. ‘Zorg maar dat het zo snel mogelijk draait.’ Alleen voor dure zaken bel ik wel even hoe het verder moet.”

Ook nog tijd voor ontspanning?

“Ik ben al een jaar of twintig lid van miniaturenclub L.C.N.. Bezoek ook geregeld de beurs. Als ik wat moois zie, dan koop ik het. Zo staat er onder meer een kastje vol Same-modellen. Ik probeer me wel een beetje te beperken tot ‘normale’ prijzen, want je kunt er genoeg geld aan kwijt als je niet uitkijkt. Maar ja, soms is de verleiding te groot…”

Auteur: Eric Wientjes

Op zoek naar oldtimer trekkers? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Klassieke tweewieler Steyr 8140

Jo van Wylick in Maasbree (L.) gebruikt een tweewiel aangedreven Steyr 8140 van bouwjaar 1977 om zijn oldtimers te vervoeren
Afbeelding artikel

Lezer van de maand: Gemko van Schaick

Gemko van Schaick is zelfstandig aannemer en werkt met drie minigravers, een minishovel en een Deutz-Fahr van 110 pk met kieper.
Afbeelding artikel

Oldtimer | Ford 740 Hi-Crop: Amerikaan op hoge poten

Conrad Versteeg is samen met zoon Demi altijd in de weer met oude trekkers. Ford heeft de voorkeur,
Beheer
WP Admin