fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn stapt in mechanische onkruidbestrijding

Kuhn stapt in de wereld van mechanische onkruidbestrijding en brengt in 2024 de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg op de markt. Het is nog niet bekend of de fabrikant deze machines zelf bouwt of laat bouwen. - Foto: Farm Connection

De Franse machinefabrikant Kuhn zal op vakbeurs Agritechnica zijn eerste machines voor mechanische onkruidbestrijding tonen. In eerste instantie zijn dit de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg. In 2025 wordt een derde serie verwacht.

Kuhn stapt in de mechanische onkruidbestrijding. Speciaal voor boeren die minder bestrijdingsmiddelen willen gebruiken, gaat de fabrikant schoffelmachines en wiedeggen produceren.

In eerste instantie gaat het om de Kuhn Rowliner 6- tot 12-rijige schoffelmachine met camerabesturing. Daarnaast zal de fabrikant de Tineliner-wiedeg leveren in werkbreedtes van 6 tot 12 meter. Naar verwachting komt de Kuhn Starliner roterende schoffelmachine in 2025 op de markt.

Fabricage in eigen beheer of uitbesteden?

Waarschijnlijk heeft Kuhn de schoffels en wiedeggen in het geheim al getest. De fabrikant kon natuurlijk niet achterblijven nu fabrikanten Amazone, Pöttinger, Vӓderstad, Lemken en Fliegl ook schoffelmachines en wiedeggen aanbieden.

Het is nog niet duidelijk of de Rowliner en Tineliner in eigen beheer wordt ontwikkeld of dat de fabricage wordt uitbesteed. Op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.), komen we vast meer te weten.

Auteur: Annelies Bakker

Bekijk deze machines en producten op vakbeurs Agritechnica 2023

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Beheer
WP Admin