fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kuhn stapt in mechanische onkruidbestrijding

Kuhn stapt in de wereld van mechanische onkruidbestrijding en brengt in 2024 de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg op de markt. Het is nog niet bekend of de fabrikant deze machines zelf bouwt of laat bouwen. - Foto: Farm Connection

De Franse machinefabrikant Kuhn zal op vakbeurs Agritechnica zijn eerste machines voor mechanische onkruidbestrijding tonen. In eerste instantie zijn dit de Rowliner-schoffelmachine en Tineliner-wiedeg. In 2025 wordt een derde serie verwacht.

Kuhn stapt in de mechanische onkruidbestrijding. Speciaal voor boeren die minder bestrijdingsmiddelen willen gebruiken, gaat de fabrikant schoffelmachines en wiedeggen produceren.

In eerste instantie gaat het om de Kuhn Rowliner 6- tot 12-rijige schoffelmachine met camerabesturing. Daarnaast zal de fabrikant de Tineliner-wiedeg leveren in werkbreedtes van 6 tot 12 meter. Naar verwachting komt de Kuhn Starliner roterende schoffelmachine in 2025 op de markt.

Fabricage in eigen beheer of uitbesteden?

Waarschijnlijk heeft Kuhn de schoffels en wiedeggen in het geheim al getest. De fabrikant kon natuurlijk niet achterblijven nu fabrikanten Amazone, Pöttinger, Vӓderstad, Lemken en Fliegl ook schoffelmachines en wiedeggen aanbieden.

Het is nog niet duidelijk of de Rowliner en Tineliner in eigen beheer wordt ontwikkeld of dat de fabricage wordt uitbesteed. Op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.), komen we vast meer te weten.

Auteur: Annelies Bakker

Bekijk deze machines en producten op vakbeurs Agritechnica 2023

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Group Verschueren gaat Zasso-machines importeren

De Belgische Group Verschueren, onder andere bekend van hun maaioplossingen, gaat een strategische samenwerking aan met het Zwitserse Zasso. Verschueren verwerft...
Afbeelding artikel

VIDEO | Photoheyler-precisieschoffel schoffelt ook in rij

TREKKER ziet de cameragestuurde rotorschoffel van de Duitse machinefabrikant Photoheyler aan het werk in het gewas valeriaan.
Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Beheer
WP Admin