fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Zweedse Väderstad introduceert Extract-schoffelmachines

De Extract-schoffelmachines zijn volledig in Vaderstad-kleur en -naam verkrijgbaar. - Foto's: Bas van Hattum

Kort na de overname van Thyregod doopt de Zweedse machinefabrikant Väderstad zijn schoffels om met de naam Extract. De Väderstad Extract-schoffelmachines zijn volledig in Väderstad-kleur verkrijgbaar.

Väderstad noemt de schoffelmachines Extract V en L. V staat voor de standaard gedragen versies, L voor de grote getrokken versie zoals Thyregod deze ook al had.

Er is een hele reeks aan opties te bestellen, inclusief populaire technieken als cameratechniek, sideshifts en zelfs interrow-sideshift. Dat laatste betekent dat je de machine, afhankelijk van de spoorbreedte van een trekker, zelfs een hele rij kunt laten omzetten. Dat kan noodzakelijk zijn om de sluitrijen passend te krijgen als trekkers op een oneven rij-spoorbreedte staan van 2,25 meter.

Lees verder onder de foto

De Extract-schoffelmachine komt beschikbaar in een standaard gedragen versie en grote getrokken versie zoals Thuregod deze ook al had.

De Extract-schoffelmachine komt beschikbaar in een standaard gedragen versie en grote getrokken versie zoals Thyregod deze ook al had.

Schoffelelementen hoog opklappen

Ook zijn bij alle schoffelmachines de schoffelelementen individueel opklapbaar. Dat kan handmatig hydraulisch of volautomatisch via sectioncontrol.

Bijzonder is dat elk element tot wel 65 cm hoog opklapt. Ook bijzonder; het hoofdframe zit op een hoogte van 85 cm boven de grond. Dat is ideaal voor hoge gewassen en met minimale gewasschade. Alle elementen zijn op een rijafstand variërend van 22,5 tot 75 cm te zetten.

Lees verder onder de video

De zwenkwielen zorgen ervoor dat het (automatisch) volgen van de rijen vlot en stabiel verloopt.

De zwenkwielen zorgen ervoor dat het (automatisch) volgen van de rijen vlot en stabiel verloopt.

Zwaar gebouwde zwenkwielen

Nieuw zijn ook de zwaar gebouwde zwenkwielen om het (automatisch) volgen van de rijen vlot en stabiel te laten verlopen. Elk schoffelelement is gelagerd opgehangen.

Väderstad-importeur Homburg Holland start met de levering van de Extract-schoffelmachines in 2024. De machines zijn allemaal te zien op vakbeurs Agritechnica in november.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Beheer
WP Admin