fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota’s AI-precisiespuitsysteem wint bronzen award op vakbeurs Sitevi

3D-camera's op de Kubota-trekker scannen het gewas waarna AI-precisiespuittechnologie de beelden bekijkt en aanpassingen doet aan de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen. - Foto: Kubota

De Japanse machinefabrikant Kubota heeft met zijn AI-spuitsysteem de bronzen medaille gewonnen op vakbeurs Sitevi, van 28-30 november in Montpellier (Fr.). Deze beurs draait vooral om de druiven-, boomgaard- en olijventeelt.

Het AI-precisiespuitsysteem van Kubota zet kunstmatige intelligentie (AI) en 3D-camera’s in om heel nauwkeurig doseringen van bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. Met het AI-systeem kan de machine realtime aanpassingen doen en zo preciezer omgaan met bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Kubota belooft tot 40% reductie van gewasbeschermingsmiddelen en tot 20% reductie van bladmeststoffen.

Plug-and-play opbouwen

De innovatie van Kubota omvat zowel software als hardware evenals een online managementtool. Daarmee kunnen ook externe dienstverleners gebruikmaken van de data. Het AI-precsiespuitsysteem is plug-and-play op te bouwen op trekkers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Group Verschueren gaat Zasso-machines importeren

De Belgische Group Verschueren, onder andere bekend van hun maaioplossingen, gaat een strategische samenwerking aan met het Zwitserse Zasso. Verschueren verwerft...
Afbeelding artikel

Case IH kondigt eerste spuitdrones aan

Case IH lanceert binnenkort zijn eerste spuitdrones in twee modellen: 30 en 70 liter. De fabrikant wil de Vtol eerst via...
Afbeelding artikel

Veldrobot SwarmBot bewerkt 10.000 hectare in 6 maanden

De SwarmBot is volledig ontworpen door boeren in Australië. TREKKER neemt een kijkje bij teler Scott Wilson. Hoe bevalt deze veldrobot?
Beheer
WP Admin