fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota’s AI-precisiespuitsysteem wint bronzen award op vakbeurs Sitevi

3D-camera's op de Kubota-trekker scannen het gewas waarna AI-precisiespuittechnologie de beelden bekijkt en aanpassingen doet aan de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen. - Foto: Kubota

De Japanse machinefabrikant Kubota heeft met zijn AI-spuitsysteem de bronzen medaille gewonnen op vakbeurs Sitevi, van 28-30 november in Montpellier (Fr.). Deze beurs draait vooral om de druiven-, boomgaard- en olijventeelt.

Het AI-precisiespuitsysteem van Kubota zet kunstmatige intelligentie (AI) en 3D-camera’s in om heel nauwkeurig doseringen van bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. Met het AI-systeem kan de machine realtime aanpassingen doen en zo preciezer omgaan met bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Kubota belooft tot 40% reductie van gewasbeschermingsmiddelen en tot 20% reductie van bladmeststoffen.

Plug-and-play opbouwen

De innovatie van Kubota omvat zowel software als hardware evenals een online managementtool. Daarmee kunnen ook externe dienstverleners gebruikmaken van de data. Het AI-precsiespuitsysteem is plug-and-play op te bouwen op trekkers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

‘Businesscase Ecorobotix ARA-spotsprayer klopt als een bus’

Met 90 nieuwe afleveringen alleen al dit voorjaar is de gedragen 6 meter brede Ecorobotix ARA-spotsprayer een ongekend succes in Nederland.
Afbeelding artikel

Grimme levert nieuwe Toppa-loofklappers in vijf varianten

De Duitse machinefabrikant Grimme heeft een nieuwe generatie Toppa-loofklappers gebouwd. Deze zijn in vijf varianten leverbaar.
Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet and Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Beheer
WP Admin