fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kubota’s AI-precisiespuitsysteem wint bronzen award op vakbeurs Sitevi

3D-camera's op de Kubota-trekker scannen het gewas waarna AI-precisiespuittechnologie de beelden bekijkt en aanpassingen doet aan de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen en bladmeststoffen. - Foto: Kubota

De Japanse machinefabrikant Kubota heeft met zijn AI-spuitsysteem de bronzen medaille gewonnen op vakbeurs Sitevi, van 28-30 november in Montpellier (Fr.). Deze beurs draait vooral om de druiven-, boomgaard- en olijventeelt.

Het AI-precisiespuitsysteem van Kubota zet kunstmatige intelligentie (AI) en 3D-camera’s in om heel nauwkeurig doseringen van bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. Met het AI-systeem kan de machine realtime aanpassingen doen en zo preciezer omgaan met bladmeststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Kubota belooft tot 40% reductie van gewasbeschermingsmiddelen en tot 20% reductie van bladmeststoffen.

Plug-and-play opbouwen

De innovatie van Kubota omvat zowel software als hardware evenals een online managementtool. Daarmee kunnen ook externe dienstverleners gebruikmaken van de data. Het AI-precsiespuitsysteem is plug-and-play op te bouwen op trekkers.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Twee Britse bedrijven ontwikkelen spotsprayer

De Britse bedrijven Techneat engineering en Tillet en Hague hebben een spotsprayer ontwikkeld voor het werken in uien, prei en wortelen.
Afbeelding artikel

ARA-spotsprayer van Ecorobotix nu ook SKL-gekeurd

De ARA-spotsprayer van Ecorobotix maakt gebruik van een bijzondere spuittechniek die inmiddels SKL-goedgekeurd is.
Afbeelding artikel

Kubota onthult autonome spuitrobot KFAST

De KFAST-spuitrobot van Kubota dient autonoom gewasbeschermingsmiddelen toe en is op afstand te bedienen.
Beheer
WP Admin