fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Eidam Landtechnik toont prototype autonome trekker

Eidam Landtechnik heeft voor de autonome trekker voor een geheel eigen concept gekozen. De aandrijfunit van de Innomade TK100 is knikgestuurd gekoppeld aan een portaalframe. - Foto's: Mark Pasveer

De Duitse machinefabrikant Eidam Landtechnik presenteert op Agritechnica 2023 een prototype van zijn autonome trekker. Eidam brengt de trekker onder de naam Innomade TK100 op de markt.

Eidam Landtechnik kiest voor een geheel eigen autonome-trekkerconcept: de aandrijfunit van de Innomade TK100 is knikgestuurd gekoppeld aan een portaalframe. Het portaalframe heeft in het midden een console met een hefinrichting. Aan de achterzijde van het frame, dat wordt gedragen door een wielstel, is een tweede hefinrichting gemonteerd. De enkelassige aandrijfunit heeft een hefinrichting en pto zowel aan de voor- als achterzijde.

De autonome trekker is volledig nieuw en nog niet getest. Op vakbeurs Agritechnica heeft de machinefabrikant het voertuig voorzien van een snijwals in de hefinrichting, een van de producten die Eidam Landtechnik ook zelf produceert.

Lees verder onder de foto

Eidam Landtechnik heeft de autonome trekker Innomade TK100 op de Agritechnica voorzien van een snijwals in de hefinrichting.

Autonome trekker rijdt op methaangas

Een 102 pk methaan motor drijft het voertuig – op zijn Duits ‘Triebkopf’ genoemd – aan. Aan boord van de Innomade TK100 zitten gastanks. Daarin zit voldoende brandstof om acht uur lang 80% of zes uur op vol vermogen te draaien.

De aandrijving van de wielen en de aftakas is hydraulisch. Eventueel zijn de achterwielen ook te voorzien van aandrijving of fuseebesturing. Daarnaast is de aandrijfunit ook zonder de portaalarm in te zetten. Met een zwenkwiel in de neus zou het voertuig dan om de as kunnen draaien.

Eidam Landtechnik gaat de autonome trekker TK100 komend jaar voor het eerst in de praktijk testen. Wordt vervolgd.

Auteur: Martin Smits

Lees ook: Teler: ‘Werktuigfabrikant moet zich voorbereiden op onbemande autonome trekker’

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin