fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-Fahr vernieuwt middenmaatmodellen traploze 6-serie

Dit zijn de nieuwe trekkers van Deutz-Fahr. Het gaat om de middenmaat modellen uit de 6-serie die op detail vernieuwd zijn. Vooraan staat de 6160.4 TTV-viercilinder. - Foto’s: Mark Pasveer

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr vernieuwt de middenmaatmodellen uit de 6-serie TTV en presenteert deze op vakbeurs Agritechnica 2023. De vernieuwing zit vooral in de details.

Deutz-Fahr vernieuwt de trekkermodellen 6160.4 tot en met de 6180 TTV. Dan gaat het om vijf modellen van 171 tot 192 pk (met boost) met een traploze transmissie.

De vernieuwing zit vooral in de details. Zo is de hydrauliekolietank niet langer onder de cabine geplaatst, maar aan de rechterkant van de trekker. En je kunt er tot 60 liter uit ontnemen, in plaats van 40 liter.

Lees verder onder de foto

Hier de nieuwe 6180 TTV in beeld. De hydrauliekolietank kreeg een andere plek (rechts naast de trekker). Deutz-Fahr bouwt voortaan een ZF Terramatic-transmissie in en niet langer een ZF Eccom.

Hier de nieuwe 6180 TTV in beeld. De hydrauliekolietank kreeg een andere plek (rechts naast de trekker). Deutz-Fahr bouwt voortaan een ZF Terramatic-transmissie in en niet langer een ZF Eccom.

Voortaan Dana-vooras

De SDF-achteras en ZF Eccom-transmissie maken nu plaats voor een ZF-achteras en ZF-TerraMatic-transmissie met vier interne groepen. Volgens de fabrikant is het nu mogelijk om het hydrostatische deel van de transmissie te verwisselen zonder dat het nodig is de trekker te splitsen, mocht dat nodig zijn.

De vooras koopt Deutz-Fahr voortaan in bij Dana en niet langer bij Carraro. Vanwege de andere assen is het laadvermogen groter: de 6180 TTV mag 13.500 kg wegen bij 50 km/u.

F/R-shuttle in neutraalpositie

Tot slot: de F/R-shuttle onder het stuur blijft niet langer in de gekozen rijrichting staan, maar valt na het kiezen terug in de neutraalpositie. Dat maakt het eenvoudiger om van rijrichting te wisselen met knoppen op de rijhendel.

Auteur: Bob Karsten

Lees meer Agritechnica-berichten op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Beheer
WP Admin