fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz-Fahr vernieuwt middenmaatmodellen traploze 6-serie

Dit zijn de nieuwe trekkers van Deutz-Fahr. Het gaat om de middenmaat modellen uit de 6-serie die op detail vernieuwd zijn. Vooraan staat de 6160.4 TTV-viercilinder. - Foto’s: Mark Pasveer

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr vernieuwt de middenmaatmodellen uit de 6-serie TTV en presenteert deze op vakbeurs Agritechnica 2023. De vernieuwing zit vooral in de details.

Deutz-Fahr vernieuwt de trekkermodellen 6160.4 tot en met de 6180 TTV. Dan gaat het om vijf modellen van 171 tot 192 pk (met boost) met een traploze transmissie.

De vernieuwing zit vooral in de details. Zo is de hydrauliekolietank niet langer onder de cabine geplaatst, maar aan de rechterkant van de trekker. En je kunt er tot 60 liter uit ontnemen, in plaats van 40 liter.

Lees verder onder de foto

Hier de nieuwe 6180 TTV in beeld. De hydrauliekolietank kreeg een andere plek (rechts naast de trekker). Deutz-Fahr bouwt voortaan een ZF Terramatic-transmissie in en niet langer een ZF Eccom.

Hier de nieuwe 6180 TTV in beeld. De hydrauliekolietank kreeg een andere plek (rechts naast de trekker). Deutz-Fahr bouwt voortaan een ZF Terramatic-transmissie in en niet langer een ZF Eccom.

Voortaan Dana-vooras

De SDF-achteras en ZF Eccom-transmissie maken nu plaats voor een ZF-achteras en ZF-TerraMatic-transmissie met vier interne groepen. Volgens de fabrikant is het nu mogelijk om het hydrostatische deel van de transmissie te verwisselen zonder dat het nodig is de trekker te splitsen, mocht dat nodig zijn.

De vooras koopt Deutz-Fahr voortaan in bij Dana en niet langer bij Carraro. Vanwege de andere assen is het laadvermogen groter: de 6180 TTV mag 13.500 kg wegen bij 50 km/u.

F/R-shuttle in neutraalpositie

Tot slot: de F/R-shuttle onder het stuur blijft niet langer in de gekozen rijrichting staan, maar valt na het kiezen terug in de neutraalpositie. Dat maakt het eenvoudiger om van rijrichting te wisselen met knoppen op de rijhendel.

Auteur: Bob Karsten

Lees meer Agritechnica-berichten op Trekkeronline

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Beheer
WP Admin