fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Agco behaalt bijna 11% meer omzet

De 11% meer omzet van Agco komt vooral doordat meer maaidorsers zijn verkocht in Noord-Amerika (+23%) en West-Europa (+30%). - Foto: Bert Jansen

Agco behaalt in het derde kwartaal van 2023 10,7% meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt door de gestegen verkoop van maaidorsers in Noord-Amerika en West-Europa.

Agco, het moederbedrijf van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, publiceerde onlangs de cijfers van het derde kwartaal van 2023. Het bedrijf ziet de omzet stijgen naar 3,5 miljard dollar. Dat is een stijging van 10,7% ten opzichte van het derde kwartaal van 2022. De oorzaak ligt vooral in de gestegen verkoopcijfers van maaidorsers in Noord-Amerika (+23%) en West-Europa (+30%).

Trekkerverkopen dalen

De gemiddelde omzetstijging is lager door een daling in de trekkerverkopen. In Noord-Amerika en West-Europa ziet Agco de verkoopcijfers van trekkers dalen met 2%. In Zuid-Amerika is de daling 8%. Daar vallen ook de verkoopcijfers van maaidorsers tegen: een daling van 20%.

De daling wordt volgens Agco veroorzaakt door politieke onrust in bepaalde regio’s, lagere prijzen voor granen en andere gewassen en inflatie. Ook de oorlog in Oekraïne speelt een rol.

Financiële vooruitzichten positief

Agco schat de totale netto-omzet voor 2023 op totaal 14,7 miljard dollar. Dat zou een stijging zijn op de 11,9 miljard omzet die Agco vorig jaar deelde. Dit laatste resultaat kan overigens nog wijzigen. De netto-omzetcijfers zijn pas begin volgend jaar definitief. Hoewel de prognose goed lijkt, verwacht Agco dat de omzet in trekkerverkopen over heel 2023 iets lager zal uitvallen dan afgelopen jaar.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Netto-omzet Deere & Company groeit een derde

Netto-omzet en inkomsten van Deere & Company, waarvan John Deere onderdeel is, groeit in het eerste kwartaal 32%.
Afbeelding artikel

Deere & Company noteert 17% hogere kwartaalwinst

Deere & Company noteert voor het tweede kwartaal van 2022 een 17% hogere kwartaalwinst dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Fedecom rapporteert trekkerverkopen nu per kwartaal

In plaats van maandelijks met verkoopcijfers van trekkers te komen, publiceert Fedecom deze vanaf nu per kwartaal. Een reden is dat...
Beheer
WP Admin