fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Agco stijgt in 2022 met ruim 13%

Agco zag vooral in Noord- en Zuid-Amerika de omzetcijfers flink groeien. Foto en video: Agco.

Machinefabrikant Agco, eigenaar van onder andere trekkermerken Fendt, Massey Ferguson en Valtra, zag zijn omzet in 2022 met 13,6% groeien ten opzichte van het voorgaande jaar. Een mijlpaal voor Fendt: de fabrikant bouwde voor het eerst 20.000 trekkers in één jaar.

Agco sloot het boekjaar 2022 af met een jaaromzet van omgerekend €11,9 miljard. Dat is een groei van 13,6% ten opzichte van 2021. Volgens het concern is de groei 22,1% als je rekening houdt met ongunstige wisselkoers.

Omzet fors toegenomen in Zuid-Amerika

Agco groeide vooral in Zuid-Amerika. Daar nam de omzet in een jaar met 56,6% toe tot omgerekend €1,9 miljard. Ook de afzet in Noord-Amerika groeide, met 20,2%. Dat komt doordat daar grotere trekkers en machines zijn verkocht. Agco verwacht dat de jaaromzet in 2023 groeit tot omgerekend €13,2 miljard, vooral door stijgende verkoopaantallen.

Fendt bouwt 20.000 trekkers in één jaar

De groei was ook te zien bij Agco-dochteronderneming Fendt. In 2022 heeft de Duitse trekker- en landbouwmachinefabrikant Fendt voor het eerst in zijn 90-jarig bestaan 20.000 trekkers gebouwd. Deze mijlpaal bereikte Fendt in zijn fabriek in Marktoberdorf in de Duitse deelstaat Beieren. In het najaar van 2012 opende Fendt deze trekkerfabriek. Destijds sprak voormalig topman van Agco Martin Richenhagen al de wens uit om in een jaar tijd 20.000 trekkers te bouwen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Hackaanval Agco nog niet opgelost, productie stokt

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Afbeelding artikel

Manitou ziet winst in 2023 groeien met 22%

De verkoop van nieuwe machines groeide met 25%. Deze productdivisie van Manitou droeg het meeste bij aan de winststijging in 2023.
Beheer
WP Admin