fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Teagle levert nieuwe modellen Tomahawk-strohakselaars

De nieuwe 8200-serie Tomahawk-strohakselaars van Teagle bevat twee modellen, de 8200 en de 8250. Beide zijn zowel hefgedragen als getrokken leverbaar. - Foto: Teagle

Dit najaar komt Teagle met nieuwe modellen Tomahawk-strohakselaars op de markt. Model 8200 is gebaseerd op de huidige series 7100 en 8100, maar wel volledig nieuw ontworpen.

De nieuwe 8200-serie Tomahawk-strohakselaars van Teagle bevat twee nieuwe modellen. De 8200 is bedoeld voor voeren en strooien en is zowel hefgedragen als getrokken leverbaar. De 8250 kun je gebruiken om stro fijn of grof te hakselen. Ook dit model is gedragen of getrokken leverbaar.

Het vernieuwde besturingssysteem SYNCHRO in de 8200-serie strohakselaars biedt de gebruiker:

  • een Pauze-/Run-modus om de materiaalstroom met één druk op de knop te stoppen/starten

  • een verstelbare terughouderpositie voor het tegenhouden van de baal om de doorstroom met stro/silage te optimaliseren

  • een vereenvoudigde bediening door het elektronisch synchroniseren van de snelheid van de bodemketting en de terughouder via een enkele draaiknop

  • een instelling om contact tussen de baal en de invoerwals bij opstart te voorkomen

De Tomahawk-hakselaars zijn te bedienen met de al langer bij Teagle bekende Wifi-bediening. Voor een gebruikersvriendelijke bediening is deze geüpdatet met de nieuwe functies en opnieuw geconfigureerd.

Verdelen, hakselen of malen met één druk op de knop

De 8250 Dual Chop voor het hakselen van kort materiaal is aanzienlijk verbeterd. Met een verhoging van 40% in het snijsnelheidsmechanisme (nu meer dan 60.000 snijdingen per minuut) krijg je een fijne en consistente haksellengte, aldus Teagle. Het is speciaal ontworpen voor iedere gewenste toepassing, zoals een mengrantsoen (TMR), voor pluimvee of voor ligboxstrooiseltoepassingen.

Je kunt de messenbalk uitschakelen, zodat het stro wordt verdeeld zonder te hakselen. Of je schakelt de messenbalk juist in door één druk op de knop om het stro fijn te hakselen.

De Tomahawk 8200-voeder- en strooiselmodellen hebben volgens Teagle de grootste diameter invoerwals die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Dit zorgt voor een vlotte verwerking van stro of silage. Materiaal gaat door een vernieuwde blower en draaibare blaaspijp met verbeterde materiaalstroom en blaasafstand. De harde slijtvaste staallegering Hardox is nu standaard in de blaaspijpcomponenten.

Lees verder onder de video

Nieuw design 8200-serie

De nieuwe zelfdragende carrosserie zonder subframe zorgt voor stevigheid in de hefgedragen Tomahawk-hakselaars. Deze is ontworpen voor een betere materiaalopname en schoon en veilig werken. Hiervoor zijn alle horizontale oppervlakken verwijderd. Vlakken die voorheen horizontaal waren lopen nu schuin af.

De baalkamer is geschikt voor ronde balen van een baal van 2,0 m of twee balen van 1,5 m lang, met een capaciteit voor rechthoekige balen tot 2,8 m lang. Je kunt de balen zelf laden. De grip op de baal is verbeterd dankzij de aangepaste vorm van de laadklep.

Alle smeerpunten zijn gemakkelijk toegankelijk. Een neerklapbaar luik aan de achterkant van de machine maakt het gemakkelijk stenen te verwijderen.

Teagle heeft geïnvesteerd in een nieuwe voorbehandeling door middel van zandstralen. Ook heeft de fabrikant een compleet nieuwe poedercoatstraat gebouwd. Daarin worden de machines voorzien van een dubbellaagse poedercoating, die duurzaam is volgens Teagle.

De nieuwe 8200-serie Tomahawk-strohakselaars zijn verkrijgbaar via importeur Van Ommeren Machines / Vomach.nl. Richtprijzen variëren vanaf € 27.400 tot € 36.600.

Auteur: Martin Smits

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Beheer
WP Admin